INFO

  • IZ KONTEJNERA U POTRESOM UNIŠTENI DIO ZGRADE – IZMJEŠTENA COVID AMBULANTA BIHAĆKOG DOMA ZDRAVLJA
  • ZDRAVSTVENI RADNICI IZ USK I DALJE BEZ DECEMBARSKE PLATE
  • VREMENSKA: DANAS KIŠA U NIZINAMA, NA PLANINAMA SNIJEG
  • ADMINISTRATORICA USAID-A SAMANTHA POWER U POSJETI BIH
  • UDRUŽENJE ŽRTAVA I SVJEDOKA GENOCIDA TRAŽI REVIZIJU SVIH NEPOTVRĐENIH OPTUŽNICA ZA RATNE ZLOČINE

OD 1. JULA: HRVATSKA DANAS ODLUČUJE O UKIDANJU OGRANIČENJA ZA ULAZAK IZ BIH

- Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović najavio je moguće ukidanje ograničenja za ulazak građana BiH u ovu zemlju, koje bi moglo stupiti na snagu 1. jula...

OD 1. JULA: HRVATSKA DANAS ODLUČUJE O UKIDANJU OGRANIČENJA ZA ULAZAK IZ BIH

ZAGREB/SARAJEVO, 28. juna - Na pitanje kako to da državljani Srbije smiju ući u Hrvatsku bez kriterija Božinović je kazao kako se te odluke, koje se utvrđuju na nivou EU, utvrđuju na temelju toga iz koje države dolaze.

"Mi ćemo u sljedećih dan-dva donijeti novu odluku. Danas epidemiološka služba raspravlja o prelasku granice, bit će predstavljeno na stožeru pa ćemo donijeti odluku kako će se od 1. jula prelaziti granice", izjavio je on.

Sada je cijela Evropa u zelenom i dosta je trećih zemalja u zelenom, nastavio je te kazao kako svaka zemlja može odlučiti kako će se prelaziti njene granice.

"Danas će na radnoj grupi, odnosno na odboru, biti i BiH. Kada govorimo o državljanima trećih zemalja, mislim da se danas uvrđuje lista tih sigurnih zemalja. Mislim da će od danas na toj listi biti i BiH. Za zemlje koje su u zelenom, a iz tih zemalja se ulazi u Hrvatsku, neće se tražiti dodatne potvrde ili jamstva", izjavio je Božinović, prenosi dnevnik.hr.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING