INFO

  • KORIŠTENJEM RESTORANSKOG OTPADA DO KVALITETNIJEG ZEMLJIŠTA
  • IZ DNEVNIKA IZDVAJAMO: RAZGOVOR S DENISOM ZVIZDIĆEM, PREDSJEDAVAJUĆIM PD PS BIH
  • I SUTRA U BIH SUNČANO VRIJEME
  • GRAĐANI BIH MOGU BITI SIGURNI: POČELA VJEŽBA 'EUFOR - BRZI ODGOVOR 2021'
  • MINISTAR HALKIĆ: NUŽNO JE REDUCIRATI RASHODE ZAVODA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA USK
  • KORONAVIRUS U BIH: 804 NOVA SLUČAJA, 19 PREMINULIH
  • JEDINSTVO- SIMM BAU MAGLAJ: REMI U BIHAĆU SA DVA NEISKORIŠTENA JEDANAESTERCA
  • U USK 14 NOVOZARAŽENIH SLUČAJEVA
  • GRAD CAZIN KONKRETIZIRAO PLAN POZITIVNE PRONATALITETNE POLITIKE

OBNOVA POSTOJEĆE ILI IZGRADNJA NOVE ZGRADE BIHAĆKOG DOMA ZDRAVLJA, PITANJE NA KOJE SE ČEKA ODGOVOR I NAKON MJESEC I PO DANA OD POTRESA I NASTALIH OŠTEĆENJA.

- Već mjesec i po dana uskraćeni su i zdravstveni radnici ove ustavove, ali i pacijenti. Prvi za adekvatne radne uvjete, a drugi za potpunu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu.

 OBNOVA POSTOJEĆE ILI IZGRADNJA NOVE ZGRADE BIHAĆKOG DOMA ZDRAVLJA, PITANJE NA KOJE SE ČEKA ODGOVOR I NAKON MJESEC I PO DANA OD POTRESA I NASTALIH OŠTEĆENJA.


BIHAĆ, 12. februara - U bihaćkom Domu zdravlja pacijenti čekaju na prijem kod dežurnog ljekarskog tima. Zbog epidemiloških mjera primaju se samo oni sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Neophodne pretrage izvode se u tek manjem dijelu zgrade, u prizemlju i na prvom spratu.

Od kada je objekat Doma zdravlja stradao u nedavnom potresu ovdje su smještene službe usko vezane koje e pružaju osnove usluge, poput laboratorijskih pretraga, dok su ostale raspoređene na čak šest lokacija u gradu.

Nakon završenog javnog poziva vladina komisija razmatra pristigle ponude subjekata koji su spremni ustupiti prostor za potrebe Doma zdravlja. Kada dobiju odgovor vlastitim snagama kraću u izmještanje  opreme na novu lokaciju

Inače, još nije donesena odluka da li će oštećena zgrada Doma zdravlja Bihać biti rekonstruisana ili će se graditi novi objekat. To će biti poznato nakon što eksperti građevniske struke urade detaljanu analizu.

Dom zdravlja danas su obišli predstavnici zakonodavne vlasti različitih nivoa iz redova SDA

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Obrazac za javni oglas

Javni oglas o prodaji automatiziranog stabilnog diesel električnog agregata naizmjenične struje putem javne prodaje-licitacije metodom prikupljanja zatvorenih pismenih ponuda

RTVUSK LIVE

MARKETING