INFO

  • BH. PRIRODNI PRIRAŠTAJ: NATALITET U DEBELOM MINUSU, MORTALITET U UZLAZNOJ PUTANJI
  • BH. FENOMEN: POJEDINCI U BIH GODINAMA NELEGALNO IZNAJMLJUJU STANOVE MIGRANTIMA, NADLEŽNI NEMAJU RJEŠENJE
  • DR. ALEMKA MARKOTIĆ UPOZORAVA KADA MOŽEMO OČEKIVATI 4 VAL KORONAVIRUSA: NAJVIŠE OBOLIJEVAJU OSOBE IZMEĐU 50 I 60 GODINA
  • SAD: NEKOLIKO HILJADA LJUDI NA PROTESTIMA PODRŠKE PALESTINI
  • USK: TESTIRANA 193 UZORKA, 4 NOVOZARAŽENE OSOBE
  • BH. KORONA BILANS: U BOSNI I HERCEGOVINI 106 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, PREMINULA 31 OSOBA
  • NETANYAHU SE ZAHVALIO BIH NAKON ČEGA JE REAGIRAO DŽAFEROVIĆ NEGIRAJUĆI BILO KAKVU PODRŠKU UBIJANJU NEDUŽNIH CIVILA U GAZI

OBNOVA POSTOJEĆE ILI IZGRADNJA NOVE ZGRADE BIHAĆKOG DOMA ZDRAVLJA, PITANJE NA KOJE SE ČEKA ODGOVOR I NAKON MJESEC I PO DANA OD POTRESA I NASTALIH OŠTEĆENJA.

- Već mjesec i po dana uskraćeni su i zdravstveni radnici ove ustavove, ali i pacijenti. Prvi za adekvatne radne uvjete, a drugi za potpunu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu.

 OBNOVA POSTOJEĆE ILI IZGRADNJA NOVE ZGRADE BIHAĆKOG DOMA ZDRAVLJA, PITANJE NA KOJE SE ČEKA ODGOVOR I NAKON MJESEC I PO DANA OD POTRESA I NASTALIH OŠTEĆENJA.


BIHAĆ, 12. februara - U bihaćkom Domu zdravlja pacijenti čekaju na prijem kod dežurnog ljekarskog tima. Zbog epidemiloških mjera primaju se samo oni sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Neophodne pretrage izvode se u tek manjem dijelu zgrade, u prizemlju i na prvom spratu.

Od kada je objekat Doma zdravlja stradao u nedavnom potresu ovdje su smještene službe usko vezane koje e pružaju osnove usluge, poput laboratorijskih pretraga, dok su ostale raspoređene na čak šest lokacija u gradu.

Nakon završenog javnog poziva vladina komisija razmatra pristigle ponude subjekata koji su spremni ustupiti prostor za potrebe Doma zdravlja. Kada dobiju odgovor vlastitim snagama kraću u izmještanje  opreme na novu lokaciju

Inače, još nije donesena odluka da li će oštećena zgrada Doma zdravlja Bihać biti rekonstruisana ili će se graditi novi objekat. To će biti poznato nakon što eksperti građevniske struke urade detaljanu analizu.

Dom zdravlja danas su obišli predstavnici zakonodavne vlasti različitih nivoa iz redova SDA

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING