INFO

  • USK BEZ NOVOZARAŽENIH, POVEĆAN BROJ IZLIJEČENIH
  • USK – TURKOVIĆ U POSJETI BIHAĆU
  • U BIH 225 NOVOZARAŽENIH I 14 PREMINULIH
  • OPERATIVNA GRUPA ZA KOORDINIRANJE AKTIVNOSTI I NADZORA NAD MIGRANTSKOM KRIZOM NA PODRUČJU UNSKO-SANSKOG KANTONA ODRŽALA SASTANAK
  • U BIHAĆU SEDAM POŽARA U POSLJEDNJA 24 SATA

OBILJEŽENA 25.GODIŠNJICA OSLOBAĐANJA SOKOCA I PODPLJEŠEVIČKOG PLATOA

- Mještani bihaćkog naselja Sokolac, bivši borci, predstavnici gradske i kantonalne vlasti okupili su se ispred šehidskog spomen obilježja kako bi obilježili 25. godišnjicu oslobađanja podplješivičkog platoa i prostora Mjesne zajednice Sokolac - Dobrenica.

OBILJEŽENA 25.GODIŠNJICA OSLOBAĐANJA SOKOCA I PODPLJEŠEVIČKOG PLATOA


BIHAĆ, 13. februara - Nakon 25. godina od pruženog otpora srpskom agresoru, isto toliko godina spasa i mira, mješani Sokoca ne zaboravljaju teške ratne dane, zajedničke borbe, a posebno svoje saborace koji, nažalost, nisu dočekali slobodu za koju su se borili.  

Ovog perioda prisjećaju se svake godine, okupljajući se 13. februara, na dan kada su borci Armije BiH oslobodili podplješivički plato i prostor Mjesne zajednice Sokolac - Dobrenica.

I danas, kao i svake godine, polažući cvijeće na spomen obilježje, poručuju da se agresije na BiH ne smije zaboraviti, baš kao ni heroji koji su svoje živote dali za slobodu.  

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020
MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING