INFO

  • DETALJI TRAGEDIJE U BRČKOM: MEĐU POGINULIMA I DJECA, SVIJEĆE NAJVJEROVATNIJE IZAZVALE POŽAR
  • SANACIJA PUTA PREKO GRABEŽA DOBRO DOĐE ALI NIJE TRAJNO RJEŠENJE
  • ZAVRŠENI RADOVI NA ASFALTIRANJU U ULICI NEDŽADA IBRIŠIMOVIĆA
  • CAZIN – FESTIVAL KESTENA
  • EKSHUMACIJA NA LOKALITETU PRIBOŠIJEVIĆI KOD ROGATICE
  • STANJE KESTENOVIH ŠUMA VEĆ NEKOLIKO ZADNJIH GODINA JE ZABRINJAVAJUĆE – TVRDE STRUČNJACI

OBILJEŽAVANJE DANA NEZAVISNOSTI POČELO ODAVANJEM POČASTI BRANITELJIMA BIH

- Delegacije državnih, entitetskih, kantonalnih, gradskih i općinskih vlasti, kao i porodice poginulih branitelja, predstavnici Oružanih snaga BiH, boračkih i drugih organizacija te građani, učenjem fatihe ili na drugi način su odali počast kod centralnog spomen-obilježja na mezarju Kovači i kod mezara prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića...

OBILJEŽAVANJE DANA NEZAVISNOSTI POČELO ODAVANJEM POČASTI BRANITELJIMA BIH

SARAJEVO, 1. marta - Obilježavanje 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u Sarajevu je počelo jutros odavanjem počasti šehidima i poginulim braniteljima BiH.

Delegacije državnih, entitetskih, kantonalnih, gradskih i općinskih vlasti, kao i porodice poginulih branitelja, predstavnici Oružanih snaga BiH, boračkih i drugih organizacija te građani, učenjem fatihe ili na drugi način su odali počast kod centralnog spomen-obilježja na mezarju Kovači i kod mezara prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića.

Cvijeće su položili i odali počast braniocima Bosne i Hercegovine predsjedavajući i član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović, ministar obrane BiH Sifet Požić i delegacija Oružanih snaga BiH, predstavnici federalnih, kantonalnih, gradskih i općinskih institucija vlasti, boračkih udruženja, političkih partija i drugi.

Delegacije su potom položile cvijeće na spomen-obilježje kod Vječne vatre u centru grada, kao i na spomenik djeci Sarajeva ubijenoj tokom proteklog rata od 1992-1995. te na spomen-obilježje ubijenim policajcima u Velikom parku i u spomen-parku Vraca.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović u izjavi medijima uz čestitke svim građankama i građanima u BiH i dijaspori Dana nezavisnosti BiH, istaknuo je kako se radi o u jednom od najznačajnih datuma u bosanskohercegovačkoj historiji.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING