INFO

  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • USK: VELIKA POTRAŽNJA ZA STANOVIMA, CIJENA KVADRATA U BIHAĆU I DO 2200 MARAKA
  • KORONAVIRUS U USK: 34 NOVOZARAŽENIH I DVA SMRTNA ISHODA
  • U TV DNEVNIKU U 19,00 SATI: S GOŠĆOM ŠEJLOM ŠARIĆ O BORBI PROTIV KORUPCIJE
  • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
  • AKTUELNO: PREDSTAVNICI MEĐUNARODNE ZAJEDNICE U POSJETI BOSANSKOM PETROVCU
  • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
  • SANSKI MOST: OBILJEŽENA GODIŠNJICA BRUTALNE LIKVIDACIJE 67 NEDUŽNIH CIVILA
  • USK: ZBOG TURISTIČKE POTRAŽNJE UTROSTRUČENA IZGRADNJA KUĆA S BAZENOM

NOVE MJERE ZA ULAZAK U CRNU GORU

- Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti odlučilo je sinoć, na prijedlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, da u skladu sa epidemiološkom situacijom u državama okruženja ublaži uslove ulaska u Crnu Goru rezidenata država regiona i crnogorskih državljana koji na kratko putuju u neku od država iz susjedstva.

NOVE MJERE ZA ULAZAK U CRNU GORU

CRNA GORA, 4. septembra - "U Crnu Goru je, kao i do sada, moguć ulazak bez dodatnih uslova za rezidente zemalja sa `zelene liste`, dok rezidenti država sa `žute liste` mogu ući u Crnu Goru uz pozitivan rezultat serološkog testa - antitijela klase IgG, izdatog od registrovane laboratorije koji nije stariji od 30 dana", saopćeno je iz crnogorske Vlade.

Rezidenti svih država sa "žute liste" također mogu ući u Crnu Goru i uz negativan rezultat serološkog testa na antitijela klase IgM ili uz negativan rezultat pi-si-ar testa na novi virus korona, koji su izdati od registrovane laboratorije i nisu stariji od 72 časa.

Uslov je da osoba nije u periodu od 15 dana pred ulazak u Crnu Goru boravilo u nekoj od država sa "crvene liste" odnosno u nekoj od zemalja iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

Olakšan je ulazak crnogorskih rezidenata - državljana Crne Gore i stranaca stalno ili privremeno nastanjenih u Crnoj Gori iz država regiona u slučaju da su u tim državama boravili do 48 sati.

Tim licima se po povratku u Crnu Goru propisuje mjera zdravstvenog nadzora koja podrazumijeva slobodno kretanje, ali svakodnevno praćenje simptoma i javljanje nadležnom ljekaru do isteka rješenja koje po povratku izdaje sanitarna inspekcija.

Nove mjere stupaju na snagu danom objavljivanja u Službenom listu Crne Gore.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING