INFO

  • SKORO 300 NOVOZARAŽENIH U BIH, PET OSOBA PREMINULO
  • MJERE PROTJERIVANJA ZA 101 STRANOG DRŽAVLJANA
  • USK: STABILIZACIJA EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE/ IZJAVA/
  • ODREĐEN PRITVOR ZA DEVET OSOBA UHAPŠENIH ZBOG RATNIH ZLOČINA KOD SOKOCA
  • HRVATSKA TVRDI DA JE BIH UŠLA U NJEN TERITORIJ 90 METARA, POSLALI ZAHTJEV DA SE POMJERI TABLA
  • CIJELI RAZRED U IZOLACIJI: ZARAŽEN UČENIK I UČITELJICA
  • VRIJEME DANAS: PRETEŽNO OBLAČNO

NOVALIĆ: FEDERACIJA ĆE DONIJETI NAREDBU DA SE AKTIVIRAJU SVE BOLNICE KAO IZOLATORIJI, OVO JE OPASNA BOLEST

- U sjedištu Vlade FBiH završen je radni sastanak koji je sazvao premijer FBiH Fadil Novalić, a posvećen je poduzimanju daljnjih aktivnosti na prevenciji širenja COVID-19. Premijer Novalić je naglasio kako je jedan od zaključaka da će se naložiti svim bolnicama u FBiH da se aktiviraju kao izolatoriji

NOVALIĆ: FEDERACIJA ĆE DONIJETI NAREDBU DA SE AKTIVIRAJU SVE BOLNICE KAO IZOLATORIJI, OVO JE OPASNA BOLEST

SARAJEVO, 10. augusta - Sastanku su prisustvovali premijeri kantona u Federaciji BiH, predsjedavajući oba doma Parlamenta Federacije BiH, te čelnici Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, kao i federalnih uprava policije, inspekcije i civilne zaštite.

U vrijeme proglašenja stanja nesreće koje je trajalo dva i po mjeseca, mi smo imali 1.082 zaraženih, 39 umrlih, a po završetka stanja nesreće, od kojih je prošlo dva i po mjeseca, mi imamo 8.478 zaraženih, 201 umrlu osobu. Ovo je opasna bolest i nešto se mora poduzeti. Nešto će preuzeti na sebe Federacija, a kantoni moraju imati lokalni pogled na lokalni problem. Mi ćemo ići na medije da kažemo građanima da se radi se o opasnoj bolesti. Vidjeli ste jučerašnji slučaj sa porodiljom. Imamo umrle sa 28, 36, 42 godine. Brojevi govore da moramo nešto raditi. Federacija će donijeti naredbu da se aktiviraju sve bolnice kao izolatoriji. Uspostavit ćemo jednu bazu podataka“ - poručio je na današnjoj konferenciji za novinare Novalić.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING