INFO

  • FEDERALNI ZASTUPNICI DANAS RASPRAVLJAJU O ZAHTJEVIMA RUDARA
  • KORONA BILANS: U USK 38 NOVOZARAŽENIH OSOBA I JEDAN SMRTNI ISHOD
  • DANAS NASTAVAK PREGOVORA RUDARA I VLADE FBIH OKO DVIJE SPORNE TAČKE
  • KORONAVIRUS U BIH: 384 NOVOZARAŽENIH I 42 SMRTNA SLUČAJA
  • KONFERENCIJA ZA MEDIJE: SINDIKATI TRAŽE JEDNAK TRETMAN KAO I KOD OSTALIH BUDŽETSKIH KORISNIKA
  • VRIJEME DANAS: MALO DO UMJERENO OBLAČNO
  • BIH ĆE BACITI SKORO POLA MILIONA VAKCINA

NOVA DONACIJA: ZA BORBU PROTIV KORONE SAD NAM DALI JOŠ 750.000 DOLARA

- USAID je s ovim od početka pandemije donirao 11,2 miliona dolara pomoći za BiH, koristeći direktna i preusmjerena sredstva...

NOVA DONACIJA: ZA BORBU PROTIV KORONE SAD NAM DALI JOŠ 750.000 DOLARA

SARAJEVO, 19. oktobra - SAD su putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) donirale dodatnih 750.000 dolara pomoći u borbi protiv pandemije Covid-19 u BiH, odnosno boljeg odgovora na pandemiju, uključujući praćenje, komunikaciju s javnosti i dijagnostiku.

Ova pomoć USAID-a putem Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u BiH realizirana je na jučerašnjem potpisivanju ugovora kojem su prisustvovali američki ambasador Eric Nelson, direktorica misije USAID-a Courtney Chubb i specijalni predstavnik WHO-a u BiH dr. Erwin Cooreman.

Ova pomoć doprinijet će da WHO osnaži borbu BiH protiv Covid-19 rješavanjem upravo kritičnih odgovora na pandemiju. Bolji podaci, jasnija komunikacija o rizicima, angažman zajednice, te poboljšani laboratoriji i dijagnostika vitalni su za borbu zemlje protiv virusa, naglasio je Nelson, saopćeno je iz USAID-a.

- Zahvalni smo USAID-u na ovoj važnoj donaciji koja će pomoći WHO-u da BiH pruži najbolje alate i pomoć u odgovoru na pandemiju. Naš glavni fokus bio je i još je spašavanje života i okončanje akutne faze ove pandemije, rekao je dr. Cooreman.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING