INFO

  • OMLADINSKA BANKA BOSANSKA KRUPA: POTPISANO 14 UGOVORA UKUPNE VRIJEDNOSTI 23.924 KM
  • I FEDERACIJA SE ZADUŽUJE NA BERZI
  • KORONAVIRUS U BIH: 1.239 NOVOZARAŽENIH, PREMINULO JE 57 OSOBA
  • U BIH DANAS TOPLIJE, TEMPERATURE DO 19 STEPENI
  • KORONA U USK: PET PREMINULIH I 39 NOVOZARAŽENIH
  • VISOKA DELEGACIJA BiH I ZVANIČNIKA IOM-a U POSJETI KAMPU LIPA
  • BIHAĆ: U TOKU SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

NJEMAČKA UVODI OBAVEZNI DVOSEDMIČNI KARANTIN PRI ULASKU U ZEMLJU

- Obavezni karantin se uvodi za Nijemce koji se vraćaju u zemlju i za državljane EU-a koji posjećuju tu zemlju, izuzev kratkotrajnih posjeta diplomata i poduzetnika...

NJEMAČKA UVODI OBAVEZNI DVOSEDMIČNI KARANTIN PRI ULASKU U ZEMLJU

BERLIN, 6. aprila - Vlasti Njemačke uvode obavezni dvosedmični karantin za sve svoje državljane i državljane članica Evropske unije koji uđu u tu zemlju.

Pozivajući se na neimenovane izvore u vladi, njemačka novinska agencija DPA javlja da će na današnjoj sjednici vlade biti usvojena naredba o obaveznom karantinu za sve Nijemce koji se vraćaju u zemlju i za sve državljane Evropske unije koji dolaze u tu zemlju.

Nijemci koji se vraćaju u domovinu će u karantinu biti u mjestima boravka, a stranim državljanima će biti dozvoljen ulazak u Njemačku samo uz valjan razlog dolaska.

Dvosedmični obavezni karantin se neće odnositi na diplomate i biznismene koji dolaze u kratkotrajne posjete.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je 11. marta ove godine proglasila globalnu pandemiju COVID-19.

Prema podacima Univerziteta "Johns Hopkins", u svijetu je koronavirusom zaraženo više od 1,28 miliona ljudi. Od posljedica zaraze umrlo je više od 69.700 oboljelih, a izliječeno je više od 265.400 ljudi.

U Njemačkoj je koronavirusom zaraženo 100.132 ljudi, a umrlo je 1.584 oboljelih, izliječeno je 27.800 zaraženih.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING