INFO

  • PRIJE 125 GODINA OTVORENA JE VIJEĆNICA U SARAJEVU, BISER AUSTROUGARSKE ARHITEKTURE
  • I FEDERACIJA SE ZADUŽUJE NA BERZI
  • U BIH DANAS TOPLIJE, TEMPERATURE DO 19 STEPENI
  • AKTUELNO U USK: VISOKA DELEGACIJA EU I BIH DANAS U POSJETI KAMPU „ LIPA „
  • EU ZVANIČNICI POTVRDILI DOSTAVU VAKCINA ZA ZAPADNI BALKAN: ZAJEDNO SMO U OVOME!
  • KORONA U USK: PET PREMINULIH I 39 NOVOZARAŽENIH
  • BIHAĆ: U TOKU SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

NJEMAČKA: NEREDI U BERLINU

- Policija u Berlinu danas je zbog nepridržavanja mjera nošenja zaštitnih maski i držanja razmaka prekinula prosvjede koji prate raspravu u Bundestagu o novom zakonu o mjerama u slučaju pandemije.

NJEMAČKA: NEREDI U BERLINU

BERLIN, 18. novembra - „Naš poziv prosvjednicima da nose maske i drže razmak su ostali bez učinka tako da nam ne preostaje ništa drugo nego da prekinemo skup“, priopćila je policija u Berlinu.

Prema informacijama berlinskih vlasti, na prostoru oko Brandenburških vrata, koji se nalazi nedaleko zgrade parlamenta, okupilo se nekoliko hiljada protivnika državnih mjera protiv širenja pandemije koronavirusa.

Policija je isto tako preko Twittera objavila kako spremna stoje vozila s vodenim topovima u slučaju da se prosvjednici odbiju razići, a po informaciji medija policija je u međuvremenu i upotrijebila jedan vodeni top.

Mediji isto tako govore i o „ekstremno agresivnom ponašanju“ dijela prosvjednika među kojima je opet mnogo pripadnika ekstremno desne scene i tzv. Građana Reicha koji ne priznaju egzistenciju SR Njemačke.

Kako bi spriječila događaje poput onih u avgustu kada su prosvjednici, među kojima je i velik broj ekstremnih desničara, pokušali ući u zgradu parlamenta, policija je ogradila široki prostor oko Bundestaga i kancelarskog ureda.

Gornji i donji dom njemačkog parlamenta danas raspravlja o reformi zakona o zaštiti od pandemije koji definira koje mjere vlada može uvesti protiv širenja zaraze. Veći dio reformi se odnosi na regulaciju rada i obrazovnog sustava tokom mjera.

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING