INFO

  • U USK NEMA ZARAŽENIH OSOBA
  • VIJEĆE SIGURNOSTI UN-A ODBACILO REZOLUCIJU RUSIJE I KINE O UKIDANJU OHR-A
  • EVROPSKA UNIJA: PORICANJE GENOCIDA JE U SUPROTNOSTI SA OSNOVNIM EVROPSKIM VRIJEDNOSTIMA
  • U TUŽILAŠTVU BIH BIT ĆE FORMIRAN PREDMET PROTIV ONIH KOJI NEGIRAJU GENOCID
  • DANAS ZASJEDA SKUPŠTINA USK
  • DETALJI ODLUKE O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA I VELIČANJA RATNIH ZLOČINACA
  • KOJE KAZNE ZATVORA PODRAZUMIJEVA INZKOVA ODLUKA O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA

NFSBIH: IZVINJAVAMO SE ZBOG INCIDENTA U ZENICI, SVE JE ESKALIRALO PROVOKACIJOM MANOLASA

- Dobro poznati stil igre reprezentacije Grčke, više grub nego agresivan, rezultirao je povredama dva naša igrača, koji su morali napustiti teren prije kraja. Senadu Luliću je slomljena jagodična kost i sinoć je operisan, a Toni Šunjić je dobio udarac u glavu, srećom bez težih posljedica, navodi se u saopćenju Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

NFSBIH: IZVINJAVAMO SE ZBOG INCIDENTA U ZENICI, SVE JE ESKALIRALO PROVOKACIJOM MANOLASA


SARAJEVO, 10. juna (AA) – Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine uputio je izvinjenje Fudbalskoj asocijaciji Grčke zbog incidenta koji se desio po završetku sinoćnje kvalifikacione utakmice A reprezentacija Bosna i Hercegovina -  Grčka, koja je odigrana na Bilinom polju u Zenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon prospavane noći i sklapanja mozaika sa sinoćnje kvalifikacione utakmice A reprezentacija Bosna i Hercegovina -  Grčka, želimo se obratiti javnosti u svjetlu svih dešavanja na stadionu Bilino polje.

“Prije svega, izražavamo žaljenje i upućujemo izvinjenje Fudbalskoj asocijaciji Grčke zbog incidenta koji se desio po završetku meča, kada je fizički napadnut jedan grčki igrač. NS/FS BiH osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja, bez obzira o kome se radi. Postupak pomoćnog trenera Stephana Giillia bit će analiziran, nakon čega će nadležni organ donijeti odgovarajuću odluku u vezi s tim”, navodi se u saopćenju.

Međutim, naglašeno je kako je navedeni incident krajnji epilog svega što se dešavalo na terenu tokom utakmice.

“Dobro poznati stil igre reprezentacije Grčke, više grub nego agresivan, rezultirao je povredama dva naša  igrača, koji su morali napustiti teren prije kraja. Senadu Luliću  je slomljena jagodična kost i sinoć je operisan, a Toni Šunjić je dobio udarac u glavu, srećom bez težih posljedica. Nažalost, nakon grubog prekršaja u 15 minuti kada je Lulić dobio žestok udarac laktom u lice,  protivnički igrač nije dobio niti žuti karton. Isti slučaj je bio i kod povrede Šunjića”, poručili su iz NSFBiH.

Navedeno je kako je sve eskaliralo provokacijom Manolasa upućenoj bh. navijačima, što je bio samo nastavak storije koja je započela u Atini od novembra prošle godine, kada je bh. strana doživjela niz neugodnosti na tribinama i na terenu.

Iz NFSBiH-a iskazali su žaljenje što su fudbaleri  i pojedinji članovi stručnog štaba nasjeli su na provokacije i odreagovali implusivno i nepromišljeno.

“Na kraju želimo izraziti iskrenu zahvalnost  vjernim navijačima koji su cijelo vrijeme bodrili ekipu,  te našim sponzorima koji su osigurali besplatne sendviče i vodu, te našim nogometašima koji su uložili i posljednji atom snage na terenu. Iz ove utakmice moramo izvući pouku, te se vratiti na put koji nas vodi na Svjetsko prvenstvo u Rusiju još kompaktniji i snažniji. Put će biti  trnovit, ali dok ima šanse, nećemo odustati”, navodi se u saopćenju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING