INFO

  • USPJEŠNO ZAVRŠEN CIKLUS EDUKACIJE ASISTENATA U NASTAVI S DJECOM S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU
  • CRNO SLOVO NA PAPIRU: KAKO JE PCR APARAT UMJESTO U BIHAĆ OTIŠAO ZA MOSTAR???
  • RAZORNI ZEMLJOTRES ODNIO 26 ŽIVOTA U TURSKOJ I GRČKOJ, HILJADE SPASILACA OTKOPAVA RUŠEVINE
  • TEORIJA U PRAKSI PRVE POMOĆI: METODSKO - POKAZNA VJEŽBA PRUŽANJA POMOĆI UNESREĆENIMA
  • USK: PARTNERSKI OSIGURANA SREDSTVA ZA OPREMANJE CENTRA ZA PREKVALIFIKACIJU RADNE SNAGE
  • DANAS U VEĆEM DIJELU ZEMLJE SUNČANO UZ MALU DO UMJERENU NAOBLAKU
  • BIHAĆ: ODRŽANA KOMEMORATIVNA SJEDNICA POVODOM SMRTI AKADEMIKA MUJE DEMIROVIĆA

NEZAVISNE: VIRUSOM KORONA ZARAŽEN UČENIK U PRIJEDORU

- Dijana Šobot, direktor ove škole, potvrdila je za "Nezavisne" da je taj učenik u školi bio samo u utorak, kada je došao po raspored časova, te da je devet njegovih školskih kolega, koji su sa njim u grupi, od danas u kućnoj izolaciji...

NEZAVISNE: VIRUSOM KORONA ZARAŽEN UČENIK U PRIJEDORU

PRIJEDOR, 3. septembra  - Učenik Mašinske škole Prijedor pozitivan je na virus korona, potvrđeno je "Nezavisnim". Po tom saznanju, škola je, kako  je rečeno, učinila sve u skladu sa preporukama.

Dijana Šobot, direktor ove škole, potvrdila je za "Nezavisne" da je taj učenik u školi bio samo u utorak, kada je došao po raspored časova, te da je devet njegovih školskih kolega, koji su sa njim u grupi, od danas u kućnoj izolaciji.

"Mi smo, u skladu sa protokolom koji je propisan, odmah, čim smo saznali da je učenik zaražen, obavijestili Higijensko-epidemiološku službu (HES), koja dalje postupa po protokolu", rekla je Šobotova.

Prma njenim riječima, škola je još prošle sedmice u HES dostavila spiskove učenika po grupama, pošto su odjeljenja podijeljena u dvije grupe. Kako dodaje, pola odjeljenja je od danas u kućnoj izolaciji.

"Tako je doktorica epidemiolog predložila i tako će i biti realizovano", navela je Šobotova, te dodala da je riječ o devet učenika.

Prema njenim riječima, učenik kojem je potvrđen virus korona na nastavi nije bio ni juče ni danas.

"On je bio samo u utorak, u vrijeme preuzimanja rasporeda. Nije imao simptome. Vjerovatno su se djetetu u međuvremenu pojavili simptomi i on je danas imao pozitivan test. Odjeljenski starješina i ja smo u kontaktu sa učenikom i on se odlično osjeća", navela je Šobotova.

Dodala je da će učenici, koji su u izolaciji, imati online nastavu, odnosno profesori će im dostavljati nastavne sadržaje.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING