INFO

  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • USK: VELIKA POTRAŽNJA ZA STANOVIMA, CIJENA KVADRATA U BIHAĆU I DO 2200 MARAKA
  • KORONAVIRUS U USK: 34 NOVOZARAŽENIH I DVA SMRTNA ISHODA
  • U TV DNEVNIKU U 19,00 SATI: S GOŠĆOM ŠEJLOM ŠARIĆ O BORBI PROTIV KORUPCIJE
  • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
  • AKTUELNO: PREDSTAVNICI MEĐUNARODNE ZAJEDNICE U POSJETI BOSANSKOM PETROVCU
  • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
  • SANSKI MOST: OBILJEŽENA GODIŠNJICA BRUTALNE LIKVIDACIJE 67 NEDUŽNIH CIVILA
  • USK: ZBOG TURISTIČKE POTRAŽNJE UTROSTRUČENA IZGRADNJA KUĆA S BAZENOM

NASTAVLJENO JE OBILJEŽAVANJE DANA GRADA BIHAĆA

- Prijem za mlade darivaoce krvi i planinarski pohod na Plješevicu

NASTAVLJENO JE OBILJEŽAVANJE DANA GRADA BIHAĆA


BIHAĆ, 26. februara - Povodom 757. rođendana Grada Bihaća i danas je održano niz aktivnosti. Prvi je bio  prijem za mlade darivaoce krvi osnovnih i srednjih škola i njihove profesore koji su prošli edukaciju iz prve pomoći, a zatim je i organizovan pohod na Plješevicu.

Volonteri Gradske organizacije Crvenog križa organizovali su protekih mjeseci akciju u kojoj je 180 profesora bihaćkih osnovnih i srednjih škola prošlo edukaciju prve pomoći. Također, učenici su dobrovoljno davali krv i na najbolji način položili lekciju iz humanosti, iako je gotovo svima to bio prvi susret sa ovakvim akcijama. Veliki  broj onih koji su dali  dragocjenu tečnost  i došli na današnji prijem, u Kulturnom centru kazali su da će se i  ubuduće odazivati svim akcijama.

Ono što je najbitnije jeste da su mladi ljudi pokazali svoju želju da budu humani, iako mnogi smatraju da nove generacije u sebi nose neke druge navike, smatra direktor Gimnazije Bihać, Jasmin  Hodžić.

Crveni križ je zatim, zajedno sa Javnom ustanovom za sport, odmor i rekreaciju i Gradskom upravom organizirao i pohod na Plješevicu.

Veliki broj planinara odlučio je učestvovati u ovom pohodu, jer kako nam kažu, planinarenje nije samo oblik fizičke aktivnosti nego i put do upoznavanja prirode u njenom izvornom obliku.

Današnjim aktivnostima nastavljeno je obilježavanje Dana grada Bihaća. Za sutra u 10 sati zakazana je degustacija rođendanske torte koja je dar bihaćkih slastičara svome gradu.  

 

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING