INFO

  • BORUT PAHOR U RADNOJ POSJETI BIH: SLOVENIJA JE SAVEZNIK PROŠIRENJA EU NA ZAPADNI BALKAN
  • SARAJEVSKI SASTANAK: SPRIJEČITI RAST BROJA NOVOZARAŽENIH NA PROSTORU FEDERACIJE BIH
  • USK: PRVE DOZE VAKCINA PROIZVOĐAČA ASTRA ZENECA OČEKUJU SE U PONEDJELJAK
  • KANTONALNA UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE: OSMI MART POD NADZOROM, ZAŠTITA ZDRAVLJA U IMPERATIVU
  • SUD BIH ODREDIO PRITVOR DARKU ELEZU DO MJESEC DANA
  • USK: POSLUŠATI RIJEČ STRUKE O NACRTU ZAKONA O PRAVOBRANILAŠTVU
  • NK JEDINSTVO – NAKON KVALITETNIH PRIPREMA OTVARAJU ŠESNAESTO KOLO PRVE LIGE FEDERACIJE BIH
  • TRANSPARENCY INTERNATIONAL U BIH: USVAJANJE IZMJENA I DOPUNA U CILJU UNAPREĐENJA ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA
  • BIH: REGISTROVAN 621 NOVI SLUČAJ ZARAZE KORONAVIRUSOM, PREMINULO 28 OSOBA
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME UZ KIŠU, SUSNJEŽICU I SNIJEG

NAREDBE I MJERE NA SNAZI: BOLNIČKI HLADNI PROGRAM U OVISNOSTI O KONTINUITETU BROJA NOVOZARAŽENIH

- Takozvani hladni program zdravstvenih usluga, u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ obustavljen je proglašenjem epidemije koronavirusa u našoj zemlji. Ovu naredbu donijelo je Federalno ministarstvo zdravstva i ona je još uvijek na snazi...

NAREDBE I MJERE NA SNAZI: BOLNIČKI HLADNI PROGRAM U OVISNOSTI O KONTINUITETU BROJA NOVOZARAŽENIH


BIHAĆ, 23. januara - Federalni krizni štab federalnog ministarstva zdravstva naredne sedmice bi trebao razmatrati epidemiološku situaciju u zemlji, kao i mogućnost ublažavanja naredbi i mjera koje su na snazi skoro cijelu godinu.

Kako je, tokom svog nedavnog gostovanja u programu naše medijske kuće, kazao Goran Čerkez iz Federalnog ministarstva zdravstva, na snazi su naredbe da se 30% kapaciteta svake bolnice namijeni za potrebe zaustavljanja širenja oboljenja Covid-19. Ukoliko, kako je kazao, situacija bude  bolja u tom pogledu a pandemijska kriza pod kontrolom, bolnice će moći da se vrate u normalan radni ritam po pitanju brige za pacijente izvan spektra oboljenja Covid-19.

S tim u vezi, upravo za povratak tzv. hladnog programa u bolnice u našoj zemlji presudan će biti bilans novooboljelih posljednje dvije sedmice, a njegovo uvođenje bi označilo početak kraja krize. Broj novozaraženih koronavirusom evidentno je u opadanju, kao i broj pacijenata koji su hospitalizirani, a nastavak takvog trenda i u sedmicama ispred nas, uveliko bi uticalo na popuštanje onih mjera koje su uslovile redukciju hladnog programa u bolnicama. 

Po riječima Nermine Ćemalović, ministrice zdravstva USK, u principu do daljnjeg Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva produžio je trajanje svih naredbi i mjera, a koje je usvojila Vlada Federacije BiH. Kako vidi trenutnu situaciju, do 01. februara po svemu sudeći neće biti nikakvih promjena.

Da li su imali potrebu za specijalističkim uslugama u kantonalnoj bolnici, pitali smo slučajne prolaznike, a šta su nam kazali, više donosimo u priči u večerašnjem TV Dnevniku u 19,00 sati...VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING