INFO

  • U 67. GODINI PREMINUO AKI RAHIMOVSKI, LEGENDARNI PJEVAČ PARNOG VALJKA
  • KORONA BILANS U USK: UZ 128 NOVOZARAŽENIH OSOBA I TRI SMRTNA ISHODA
  • USK: PČELARSTVO PRED VELIKIM UPITNICIMA I IZAZOVIMA KLIMATSKE KRIZE
  • REPORTERI AA NA FRONTU U DONBASU: NAPETOST SE OSJETI, ALI SUKOBA TRENUTNO NEMA
  • U VEČERAŠNJEM TV DNEVNIKU: O 'TRGOVSKOJ GORI' GOVORI MARINKO ZELJKO, DIREKTOR 'AGENCIJE ZA RNS' BIH
  • POSKUPLJENJE ŠTAMPE: 'LANČANO' POSKUPLJENJE LOGIČNO KAO POSLJEDICA
  • U BOSNI I HERCEGOVINI 2.624 NOVOZARAŽENIH, 19 OSOBA PREMINULO

NAJBOLJA SPORTAŠICA GRADA BIHAĆA ZA 2021. GODINU JE AJLA VOJIĆ

Jučer je u Bihaću organizirana manifestacija dodjele priznanja najuspješnijim sportistima i sportskim ekipama za 2021. godinu. Uprkos pandemiji COVID-19, rekrativci i profesionalci postigli su odlične rezultate na državnom i međunarodnom nivou.

NAJBOLJA SPORTAŠICA GRADA BIHAĆA ZA 2021. GODINU JE AJLA VOJIĆ


BIHAĆ, 13. januara -  Najbolja sportašica grada Bihaća za 2021. godinu je Ajla Vojić, takmičarka Kluba borilačkih sportova „FAVORIT“. Višestruka je osvajačica državnih prvenstava i međunarodnih turnira, a najbolji plasman ostvarila je protekle godine na Svjetskom prvenstvu osvojivši zapaženo 5. mjesto.

U kategoriji priznanja za najboljeg trenera, sportskog radnika i ekipe godine je i Senad Ćatić, dugogodišnji trener Kluba borilačkih sportova „ZINO“ iz Bihaća

Posebno priznanje dodIjeljeno je Azri Dedić za rezultat na otvorenom prvenstvo Slovenije u G judu.

Priznanja su dodijeljena pojedincima za razvoj sporta u Gradu Bihaću, te ustanovama koje su pomogle u realizaciju aktivnosti i događaja od značaja. Dodijeljena su i posthumna priznanja, kao i priznanja Saveza za sport i rekreaciju invalida.

Najuspješnija sportska ekipa u ženskoj konkurenciji dolazi iz Judo kluba Una za osvojeno 3. mjesto na državnom prvenstvu, a najuspješnija sportske ekipa u muškoj konkurenciji je BBK „Daj krug“ za osvojeno 2. mjesto u Premijer ligi BiH.

U Gradskom sportskom savezu zadovoljni su rezultatima i održanim događajima u toku protekle godine.

Godinama unazad, Gradski sportski savez Bihać sanirao je dugove prethodnih rukovodstava, i sada je to praksa, ali se ipak nadaju većoj pomoći gradskih vlasti u tekućoj godini.

Manifestaciji izbora najboljeg sportiste i sportskih timova, prisustvovao je i Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća. Uprkos svim teškoćama uputio je prigodnu čestitku za postignute rezultate i najavio da bi projekat rekonstrukcije sportske Dvorane Luke uskoro trebao biti završen. 

Osim sportske infrastrukture, veliki problem predstavlja i podsticaj, te ulaganje u sportiste. Dugo godina najavljivana inicijativa za sportske stipendije, ove godine prema najavama Emira Dautovića, predsjednika Sportskog saveza Unsko-sanskog kantona, mogla bi doživjeti svoju realizaciju.

Odlazak stanovništva sa ovih prostora je trend, ipak odlični rezultati mladih vraćaju nadu, ali bez konkretnih investicijskih koraka u razvoj sporta ne trebamo puno toga očekivati. Ipak, skromni napredak postoji, vjerovatno, jer smo nakon dugo godina, postali svjesniji da su jedni od najboljih ambasadora društva u kojem živimo, sportiste, koji ime svoga grada i države, sa ponosom predstavljaju gdje god se nalaze.  

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING