INFO

  • DANAS SE OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN HRANE
  • ESCOBAR: NOVA ADMINISTRACIJA BIĆE VRLO AKTIVNA U REGIONU, IMAMO ODGOVOR NA UTICAJ RUSIJE
  • BUŽIM: POTPISANI UGOVORI ZA ASFALTIRANJE 10 PUTNIH PRAVACA
  • ZATVARA LI PUTIN EVROPI CILJANO PLINSKI VENTIL?
  • PRIJE 14 GODINA NAPUSTIO NAS JE FENOMENALNI TOŠE PROESKI
  • USK KORONA STANJE: TESTIRANO 137 UZORAKA, 18 NOVOZARAŽENIH, JEDAN SMRTNI ISHOD

NAJAVLJUJEMO: U IKC BUŽIM U SUBOTU PROMOCIJA NAUČNOG OPUSA PROF. DR. HUSEINA MURATOVIĆA

- U subotu 25. septembra ove godine, s početkom u 16,00 sati u sali IKC Bužim održati će se promocija naučnog opusa prof. dr. Huseina Muratovića. Konkretno, predmet promocije biti će njegov deveti i deseti univerzitetski udžbenik, odnosno: "Efekti javne potrošnje na privredu BiH" i "Inostrani kapital i privredni razvoj BiH"...

NAJAVLJUJEMO: U IKC BUŽIM U SUBOTU PROMOCIJA NAUČNOG OPUSA PROF. DR. HUSEINA MURATOVIĆA


BIHAĆ/BUŽIM, 23. septembra - Promotori udžbenika biti će: akademik prof. dr. Vojislav Škrbić iz Banja Luke i prof. dr. Rifet Đogić sa Univerziteta u Zenici.

Profesor Muratović istraživanja efekata javne potrošnje i inostranog kapitala na privredni razvoj BiH konkretizirao je na bosanskohercegovačke  makroekonomske prilike i označio ih kao nulte prioritete. On je egzaktno, statističko-kolerativnom analizom, izračunao efekte ovih kategorija na privredni rast BiH i precizirao postulate na kojima bi se morala zasnivati razvojna makroekonomska politika Zemlje.

Budući da je autor  predmetnu problematiku obradio na jednostavan, koncizan i razumljiv način i da će ona tako biti i predstavljena, prisustvo promociji biće poželjno ne samo za građane, već i za kreatore, donosioce i provodioce razvojne politike u USK i šire.

S obzirom da je profesor Muratović obradio i izdao deset univerzitetskih udžbenika, sedam verifikovanih skripti, tri knjige, objavio 50 stručnih i naučnih radova, da kontinuirano piše kolumne iz domena političko-ekonomskih prilika u BiH i šire, on zaslužuje prisustvo građana na ovoj promociji. Bužimljani s pravom mogu biti ponosni na svoga sugrađanina i zahvalni mu, jer je u dva navrata obradio Elaborat o opravdanosti osnivanja Općine Bužim i Elaborat i sva popratna dokumenta o opravdanosti osnivanja Mješovite srednje škole "Hasan Musić", Bužim.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING