INFO

  • FHMZ IZDAO NARANDŽASTO UPOZORENJE
  • USK: UKINUTO STANJE PRIRODNE NESREĆE
  • VRIJEME U BiH: OBLAČNO I VJETROVITO
  • DOM ZDRAVLJA BOSANSKA KRUPA – UZ MJERE RESTRIKCIJE POMOĆ JE PRUŽANA SVIMA
  • KOLIKO ĆE ZAISTA POMOĆI PRIVREDNICIMA TZV.KORONA ZAKON
  • RASTE BROJ NOVOZARAŽENIH U SJEVERNOJ MAKEDONIJI, DANAS 120 OSOBA
  • KO ĆE BITI KANDIDAT ZA NOVOG MINISTRA SIGURNOSTI BIH?
  • FBiH: 12 NOVOZARAŽENIH OSOBA
  • DANAS POČINJE SUĐENJE MEKTIĆU

MUP USK OJAČAO VOZNI PARK

- Zahvaljujući Vladi USK-a i njihovom planiranju u budžetu za 2016. godinu pokrenuta je nabavka novih i posebno opremljenih vozila, što je danas i realizirano

MUP USK OJAČAO VOZNI PARK

BIHAĆ, 16. Marta - Sredstvima Vlade USK-a koja je u svom planu i progranu obezbjedila novčana sredstva za nabavku motornih vozila, MUP-a  USK-a bogatije je za pet posebno opremljenih vozila, kao i jedno luksuzno putničko vozilo. S ovim je nastavljena opremljenost u materijalno tehničkom smislu MUP-a, jer ista vozila nisu nabavljena još od 2007. godine. Već u ovoj godini Vlada dodatnim ulaganjima planira nastaviti ove aktivnost, a po usvajanju budžeta očekuje se nabavka i novih uniformi koje su zadnji put obnovljene 2011. godine.

U Ministrstvu unutrašnjih poslova  USK-a nedostatak adekvatnih vozila označen je kao gorući problem s obzirom na sve aktinosti  provedene  u posljednje vrijeme. Pripadnici policije nerijetko su  na teren  izlazili sa vozilima starim i više od 20 godina, pa je njihova sigurnost i djelotvornost bila upitna. Prema riječima prvog čovjeka Policije Muje Korčića zadnja nabavka vozila za ove namjene je bila prije 10 godina. Zahvaljujući Vladi USK-a i njihovom planiranju u budžetu za 2016. godinu pokrenuta je nabavka novih i posebno opremljenih vozila, što je danas i realizirano.

 S ovim Vlada i Ministarstvo unutrašnjih poslova nisu završili planirane aktivnosti materijalno- tehničkog opremanja pripadnika Policije. U budžetu za 2017. godinu, čije se usvajanje još uvijek čeka,  planirana su sredstva i za nabavku novih uniformi.   

Vozila uručena danas MUP-a  je raporedilo  u Bihać, Cazin, Sanski Most i Veliku Kladušu, odnosno u tamošnje policijiske stanice kao i policijiskom komesaru.

VIDEO:Izjava Muje Koričića, policijskog komesaraVEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING