INFO

  • RTV USK: OTVOREN KONKURS ZA NOVINARSKU NAGRADU 'EMIN HUSKIĆ'
  • BIHAĆ: ZVIZDIĆ I HALKIĆ RAZGOVARALI O PROBLEMIMA S KOJIMA SE SUSREĆU PRIVREDNICI I DIJASPORA USK
  • PONOVO ODGOĐENO SUĐENJE U SRBIJI ZA ZLOČINE U SREBRENICI
  • UPUĆENI NA ČEKANJE: DVIJE FIRME U BIH NEVAKCINISANIM RADNICIMA ZABRANILE RAD
  • MINISTAR HALKIĆ: NUŽNO JE REDUCIRATI RASHODE ZAVODA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA USK
  • ČLANOVI EKSPERTSKOG TIMA BIH U UTORAK U DVORU
  • PERIKE ZA DJECU OD IDUĆE GODINE NA LISTI POMAGALA ZZO USK
  • VRIJEME SUTRA: SUNČANO I TOPLO
  • BH KORONA STANJE: 589 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, PREMINULE 32 OSOBE
  • USK KORONA BILANS: 25 NOVOZARAŽENIH OSOBA I 3 SMRTNA ISHODA

MIRA BANJAC: KADA VIŠE NE BUDEM MOGLA RADITI, UVENUT ĆU KAO BILJKA

- Legendarna srbijanska i jugoslavenska glumica Mira Banjac ovih dana boravi u Sarajevu jer radi na filmu "Koncentriši se, baba" koji se pod rediteljskom palicom Pjera Žalice snima u Villi Atelier, nekadašnjem ljetnikovcu sarajevske porodice Despić i ateljeu kiparke Ive Despić.

MIRA BANJAC: KADA VIŠE NE BUDEM MOGLA RADITI, UVENUT ĆU KAO BILJKA


SARAJEVO, 31.oktobra - Iako je na pragu 90. godine, posljednjoj divi jugoslavenske kinematografije energije, veselosti i duhovitosti ne fali pa stoga ne čudi što i posljednjih godina radi punom parom. Ne krijući sreću što boravi u glavnom gradu BiH, u razgovoru za Klix.ba rekla je kako poziv Pjera Žalice jednostavno nije mogla odbiti.
"Ja sam počastvovana što sam u Sarajevu, jer ovo je grad u kojem sam ponešto i ostavila iza sebe. Sedam godina sam bila predsjednica Savjeta MESS-a i dva velika filma sam snimala u Sarajevu. Dugo nisam radila u Sarajevu, ali sam toliko željela doći da sam jednostavno presretna", rekla je Banjac.

U filmu "Koncentriši se, baba" povjerena joj je uloga babe, umiruće majke nad čijom se posteljom cijela porodica svađa zbog naslijeđa.

"Presretna sam što radim s Pjerom Žalicom, rediteljem kojeg izuzetno poštujem i koji ide za dobrom režijom i dobrim tekstom. Film je odličan, ja igram umiruću majku koja gleda kako joj se djeca rasipaju. Rat će početi možda sutra ujutro, a u porodici je već počeo i to je jedna dobra vizura iz koje Žalica radi. On veoma dobro filmski misli i to je sjajno. Mislim da je jednu tešku temu odlično predočio iz sjajnog ugla i radujem se što sam dio glumačkog ansambla koji mnogo poštujem", rekla je.

Za nekoliko dana proslavit će 90. rođendan, a otkriva nam da nije prvi put da rođendan proslavlja na filmskom setu.

"Osjećam se tako koliko imam godina. Samo ja se ne dam, za mene su godine samo brojka, samo jedna konstatacija, jer ja idem u život dokle mogu. Ja radim i sve dok radim živa sam, neću umrijeti. Kada više ne budem mogla raditi, uvenut ću kao biljka", zaključila je Banjac.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI