INFO

  • APEL CRVENOG KRIŽA BIHAĆ: HITNO POTREBNA KRV ZA LIJEČENJE ENISE DERVIŠEVIĆ
  • BUŽIMSKO NASELJE RADOČ: ODLASKOM STANOVNIŠTVA ŽIVOT SE U MNOGO ČEMU PROMIJENIO
  • SUTRA U BIH PRETEŽNO SUNČANO VRIJEME
  • KAKO ĆE IZGLEDATI NASTAVA U DRUGOM POLUGODIŠTU?
  • U ČETVRTAK NOVI POKUŠAJ IZBORA SELEKTORA FUDBALSKE REPREZENTACIJE BIH
  • DAMIR DŽUMHUR UPAO U GLAVNI ŽRIJEB AUSTRALIAN OPENA
  • U ČETVRTAK NOVI POKUŠAJ IZBORA SELEKTORA FUDBALSKE REPREZENTACIJE BIH
  • DJEČIJI DODATAK U IZNOSU OD 26 KM U USK PRIMA TEK 1.088 PORODICA
  • KORONA STATISTIKA U USK: 17 NOVOZARAŽENIH, JEDNA OSOBA PREMINULA

MINISTARSTVO FINANSIJA BIH: SREDSTVA ZA MIGRANTE NISU UPLAĆIVANI NA NAŠ TREZOR

- Iz Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine istakli su da novac, odnosno milioni eura doznačeni za rješavanje migrantske krize, nije uplaćivan na jedinstveni račun trezora BiH.

MINISTARSTVO FINANSIJA BIH: SREDSTVA ZA MIGRANTE NISU UPLAĆIVANI NA NAŠ TREZOR

SARAJEVO, 14. januara - “Netočni su i navodi da se Ministarstvu financija i trezora BiH dostavljaju financijska izvješća iz IOM-a o utrošku tih sredstava jer su ilegalne migracije isključiva nadležnost Ministarstva sigurnosti BiH i svi kontakti se završavaju u tom ministarstvu koje priprema izvješća za sjednice Vijeće ministara BiH”, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Iz ovoga Ministarstva podsjećaju da sve institucije BiH imaju obavezu da posluju sukladno Zakonu o finansiranju institucija BiH te da dostavljaju informacije za izvještaja o izvršenju budžeta koja, nakon što ih usvoje Vijeće ministara, Predsjedništvo i Parlamentarna skupština BiH, redovno objavljuju na web stranici Ministarstva financija i trezora BiH.

“Svi rashodi obuhvaćeni proračunom i drugim aktivnostima utemeljenim na zakonima transparentni su i dostupni domaćoj i međunarodnoj javnosti, a detaljni opisi i način trošenja javnog novca nalaze se na web stranici Ministarstva i kroz projekat Proračun za građane”, navode.

Takođe, ističu da sredstva planirana proračunom troše se sukladno zakonu dok tokove novca međunarodnih institucija Ministarstvo finansija i trezora BiH ne može pratiti mimo svojih nadležnosti.

“Sva zaduženja koja odlukama Vijeća ministara budu dostavljena Ministarstvu financija i trezora BiH bit će realizirana sukladno zakonu i važećim propisima”, navode iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

“Ministarstvo financija i trezora BiH ima bazu podataka kroz Forum za koordinaciju donatora (DCF) kojem članice ovog foruma dostavljaju godišnja izvješća i gdje je IOM obuhvaćen kao implementator kroz pojedine projekte Europske unije i Organizacije Ujedinjenih naroda, a verificirani podaci o tome dostupni su na www.donormaping.com”, istakli su.

Međunarodna organizacija za migracije u BiH (IOM) objavila je informacije o provedbi projekata vezanih za Hitni odgovor na migrantsku i izbjegličku situaciju u Bosni i Hercegovini, kojeg finansira Evropska unija.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING