INFO

  • FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: POTICAJI ZA 18.400 PROIZVOĐAČA
  • BANJA LUKA DOBILA PRVU VOJNU AMBULANTU U BIH
  • ZVANIČNO: TRŽNI CENTRI I UGOSTITELJSKI OBJEKTI U ZATVORENOM PROSTORU MOGU POČETI S RADOM
  • GODIŠNJICA UBISTVA DR.IRFANA LJUBIJANKIĆA I NJEGOVIH SARADNIKA
  • DANAS PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • KORONAVIRUS SE SVE VIŠE ŠIRI TEŠNJOM, REGISTROVANO 19 NOVOZARAŽENIH OSOBA

MINISTAR KLJAJIĆ: TOKOM NEREDA U VELIKOJ KLADUŠI MIGRANTI SU KAMENJEM GAĐALI POLICIJU

- Na društvenim mrežama i internet portalima jučer je objavljen video snimak na kojem čuju jauci, a potom se i vidi policajac čiji identitet nije utvrđen, kako udara N.N lice. Video je snimio migrant prije dva dana kada se zatvarao objekat u Velikoj Kladuši.

MINISTAR KLJAJIĆ: TOKOM NEREDA U VELIKOJ KLADUŠI MIGRANTI SU KAMENJEM GAĐALI POLICIJU

BIHAĆ, 20. maja - Povodom ovog snimka ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić danas je rekao da policija ovih dana ima pojačane kontrole u Velikoj Kladuši, u objektima gdje borave migranti.

“U niz situacija su se dešavali određeni neredi i čak u jednom momentu je došlo do upotrebe kamenica na našu policiju i iz tog razloga smo i digli jedinicu za specijalnu podršku da te nemire unutar tog objekta dovedemo pod kontrolu“, rekao je ministar Kljajić, dodajući da će biti izvršena unutrašnja kontrola i utvrđeno da li ima osnova za sankcije.

Prema procjenama Kriznog štaba za migranstku krizu, sve veća je koncentracija migrantske populacije upravo u Miralu i općenito Velikoj Kladuši. Rješenje krize koja se dešava u ovoj općini vidi se u izmještanju migrantske populacije iz urbane zone.  VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING