INFO

  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • PREPORUKE: PONAŠAJTE SE I POSTUPAJTE ODGOVORNO, SPRIJEČITE ŠIRENJE COVID - 19, ZAŠTITITE SEBE I DRUGE...
  • KORONAVIRUS U BIH: 21 OSOBA PREMINULA, SKORO 2000 NOVOZARAŽENIH
  • BUDUĆNOST KRAJIŠKOG ZDRAVSTVA: DO MODERNOG I SAVREMENOG SISTEMA PUTEM STRATEGIJE RAZVOJA
  • NAPUSTIO NAS JE AKADEMIK MUJO DEMIROVIĆ
  • KANTONALNA BOLNICA U BIHAĆU: BIOSIGURNOSNIM KABINETIMA ZAŠTITITI OSOBLJE U RUKOVANJU SA VISOKO ZARAZNIM MATERIJALIMA
  • ZASJEDAO SENAT UNIVERZITETA U BIHAĆU: OD OSNIVAČA ZATRAŽENO OSIGURANJE NEDOSTATNIH FINANCIJSKIH SREDSTAVA
  • USK - 49 NOVOZARAŽENIH OSOBA OD KORONAVIRUSA

MIGRANTSKA KRIZA: JOŠ JEDNA GODINA JE PRED NAMA, A ZIMA DOLAZI...

- Ova odlazeća godina će ostati i upamćena po nesposobnosti države da upravlja sa migrantskom krizom čiji je najveći teret ponio upravo USK...

MIGRANTSKA KRIZA: JOŠ JEDNA GODINA JE PRED NAMA, A ZIMA DOLAZI...


BIHAĆ, 30. novembra - Migrantska kriza u USK polako ulazi u novu godinu. Ovu ćemo pamtiti po nekontrolisanom dolasku na  desetine hiljada nesrećnika iz ratom zahvaćenih zemalja ali i ekonomskih migranata kojima je cilj Europa.

Godina će ostati i upamćena po nesposobnosti države da upravlja sa migrantskom krizom čiji je najveći teret ponio upravo USK. Vlasti Kantona, gradova i općina sami se nose sa ovim velikim problemom. Kada je riječ o financijskom aspektu krize, iz europskih fondova Bosni i Hercegovini usmjerena su značajna sredstava od kojih veliki dio nije operativan zbog izostanka lokacija gdje bi trebali zaživjeti migracioni centri.

Vlada Federacije u sedmom mjesecu doznačila je USK 4 miliona maraka za potrebe zdravstva i uspostavu povoljnijeg stanja sigurnosti u BIH. Prije dvije sedmice zabilježili smo i posjetu USK-u zvaničnika Evropske komisije. Kazano je tada da su stigli sa namjerom da se na licu mjesta uvjere u razmjere migrantske krize. Obišli prihvatne centre kao i kamp Vučjak te najavili mogućnost skorog izmještanja migranata prioritetno iz Vučjaka na lokacije oko Sarajeva i Tuzle.

Sve što je najavljeno još je na čekanju, osim zime, jer ona je tu pred vratima...Više o ovoj aktuelnoj temi donosimo u večerašnjem izdanju TV Dnevnika u 19,00 sati.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING