INFO

  • KORIŠTENJEM RESTORANSKOG OTPADA DO KVALITETNIJEG ZEMLJIŠTA
  • IZ DNEVNIKA IZDVAJAMO: RAZGOVOR S DENISOM ZVIZDIĆEM, PREDSJEDAVAJUĆIM PD PS BIH
  • I SUTRA U BIH SUNČANO VRIJEME
  • GRAĐANI BIH MOGU BITI SIGURNI: POČELA VJEŽBA 'EUFOR - BRZI ODGOVOR 2021'
  • MINISTAR HALKIĆ: NUŽNO JE REDUCIRATI RASHODE ZAVODA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA USK
  • KORONAVIRUS U BIH: 804 NOVA SLUČAJA, 19 PREMINULIH
  • JEDINSTVO- SIMM BAU MAGLAJ: REMI U BIHAĆU SA DVA NEISKORIŠTENA JEDANAESTERCA
  • U USK 14 NOVOZARAŽENIH SLUČAJEVA
  • GRAD CAZIN KONKRETIZIRAO PLAN POZITIVNE PRONATALITETNE POLITIKE

MEGAPROJEKAT SAUDIJSKIH INVESTITORA U OPĆINI VAREŠ: POČELA PRODAJA NEKRETNINA

- Vodeća kompanija za razvoj nekretnina u Saudijskoj Arabiji Dar Al Arkan je počela prodaju nekretnina u okviru projekta izgradnje luksuznih kuća i stanova za odmor u Bosni i Hercegovini, tačnije Općini Vareš

MEGAPROJEKAT SAUDIJSKIH INVESTITORA U OPĆINI VAREŠ: POČELA PRODAJA NEKRETNINA

VAREŠ, 18. marta - Projekat je vrijedan 500 miliona saudijskih reala, odnosno više od 218 miliona KM.

Nazvan Sidra, što znači život među šumama, projekat od 500.000 m2 bit će okružen s 20.000 autohtonih stabala i najveći je pojedinačni projekat nekretnina u Bosni.

Nudit će zatvorenu zajednicu vila visokih specifikacija dizajniranih za moderan život, u području klasificiranom kao jedno od najzdravijih i najčišćih na Balkanu, prenosi RadioIlijaš.

Projekat će uključivati savremene vile inspirisane lokalnom arhitekturom i odlikovat će modernim interijerima koji se skladno stapaju sa spektakularnim pogledom.

Sadržaji na lokaciji uključuju sistem zatvorenih vila, kafić, supermarket, teretanu, spa centar, dečije igralište i butik hotel sa pet zvjezdica.

Kako navode iz ove kompanije, projekat nudi priliku kupcima da posjeduju još jedan dom i to u utočištu mira i tišine, u srcu Evrope na lokaciji koja postaje jedna od najpoželjnijih destinacija za ulaganja i odmore.

Potencijalni kupci bit će pozvani da odaberu omiljeno mjesto i odaberu svoj model vile iz niza opcija.

Radovi na lokaciji počinju ovog ljeta, a završetak je planiran u roku od 36 mjeseci.

Yousef Bin Abdullah Al Shalash, predsjedavajući Dar Al Arkana rekao je ranije kako su ponosni što saudijski brendovi mogu rasti i u inostranstvu i efikasno se takmičiti te širiti ime Saudijske Arabije.

Nakon pokretanja našeg projekta u Dubaiju, sada se širimo u Bosnu, to je zlatna prilika za kupovinu vrhunske nekretnine u vrlo poželjnoj evropskoj destinaciji. Vjerujemo da će ovo privući bosanske, saudijske i međunarodne investitore. Drago nam je što sarađujemo s lokalnim bosanskim arhitektima, savjetnicima i izvođačima na ovom projektu. Također pozdravljam brzu vladinu dodjelu dozvola za početak projekta čime je iskazana i želja BiH da privuče strane investitore", kazao je on.

Emir Ferović, direktor operacija kompanije Real Engineering & Consulting koja rukovodi dizajnom i realizacijom projekta kazao je kako je BiH kulturalna destinacija koja kombinuje historiju, mediteransku klimu i zadivljujuće prirodno okruženje sa izvrsnim vezama s ostatkom Evrope.

Dodao je da će "Sidra biti prekrasno utočište za one koji se žele opustiti u privatnoj zajednici zatvorenih vrata okruženi luksuznim objektima i uslugama".

Ovo je jedan od najambicioznijih projekata ove vrste u BiH s obzirom na to da je praktično u pitanju grad u gradu, a o njemu smo i ranije pisali kada smo najavili pozitivnu priču koju imaju u planu arapski biznismeni i načelnik Vareša, to jeste vlasti Zeničko-dobojskog kantona.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Obrazac za javni oglas

Javni oglas o prodaji automatiziranog stabilnog diesel električnog agregata naizmjenične struje putem javne prodaje-licitacije metodom prikupljanja zatvorenih pismenih ponuda

RTVUSK LIVE

MARKETING