INFO

  • BH. PRIRODNI PRIRAŠTAJ: NATALITET U DEBELOM MINUSU, MORTALITET U UZLAZNOJ PUTANJI
  • BH. FENOMEN: POJEDINCI U BIH GODINAMA NELEGALNO IZNAJMLJUJU STANOVE MIGRANTIMA, NADLEŽNI NEMAJU RJEŠENJE
  • DR. ALEMKA MARKOTIĆ UPOZORAVA KADA MOŽEMO OČEKIVATI 4 VAL KORONAVIRUSA: NAJVIŠE OBOLIJEVAJU OSOBE IZMEĐU 50 I 60 GODINA
  • SAD: NEKOLIKO HILJADA LJUDI NA PROTESTIMA PODRŠKE PALESTINI
  • USK: TESTIRANA 193 UZORKA, 4 NOVOZARAŽENE OSOBE
  • BH. KORONA BILANS: U BOSNI I HERCEGOVINI 106 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, PREMINULA 31 OSOBA
  • NETANYAHU SE ZAHVALIO BIH NAKON ČEGA JE REAGIRAO DŽAFEROVIĆ NEGIRAJUĆI BILO KAKVU PODRŠKU UBIJANJU NEDUŽNIH CIVILA U GAZI

MEGAPROJEKAT SAUDIJSKIH INVESTITORA U OPĆINI VAREŠ: POČELA PRODAJA NEKRETNINA

- Vodeća kompanija za razvoj nekretnina u Saudijskoj Arabiji Dar Al Arkan je počela prodaju nekretnina u okviru projekta izgradnje luksuznih kuća i stanova za odmor u Bosni i Hercegovini, tačnije Općini Vareš

MEGAPROJEKAT SAUDIJSKIH INVESTITORA U OPĆINI VAREŠ: POČELA PRODAJA NEKRETNINA

VAREŠ, 18. marta - Projekat je vrijedan 500 miliona saudijskih reala, odnosno više od 218 miliona KM.

Nazvan Sidra, što znači život među šumama, projekat od 500.000 m2 bit će okružen s 20.000 autohtonih stabala i najveći je pojedinačni projekat nekretnina u Bosni.

Nudit će zatvorenu zajednicu vila visokih specifikacija dizajniranih za moderan život, u području klasificiranom kao jedno od najzdravijih i najčišćih na Balkanu, prenosi RadioIlijaš.

Projekat će uključivati savremene vile inspirisane lokalnom arhitekturom i odlikovat će modernim interijerima koji se skladno stapaju sa spektakularnim pogledom.

Sadržaji na lokaciji uključuju sistem zatvorenih vila, kafić, supermarket, teretanu, spa centar, dečije igralište i butik hotel sa pet zvjezdica.

Kako navode iz ove kompanije, projekat nudi priliku kupcima da posjeduju još jedan dom i to u utočištu mira i tišine, u srcu Evrope na lokaciji koja postaje jedna od najpoželjnijih destinacija za ulaganja i odmore.

Potencijalni kupci bit će pozvani da odaberu omiljeno mjesto i odaberu svoj model vile iz niza opcija.

Radovi na lokaciji počinju ovog ljeta, a završetak je planiran u roku od 36 mjeseci.

Yousef Bin Abdullah Al Shalash, predsjedavajući Dar Al Arkana rekao je ranije kako su ponosni što saudijski brendovi mogu rasti i u inostranstvu i efikasno se takmičiti te širiti ime Saudijske Arabije.

Nakon pokretanja našeg projekta u Dubaiju, sada se širimo u Bosnu, to je zlatna prilika za kupovinu vrhunske nekretnine u vrlo poželjnoj evropskoj destinaciji. Vjerujemo da će ovo privući bosanske, saudijske i međunarodne investitore. Drago nam je što sarađujemo s lokalnim bosanskim arhitektima, savjetnicima i izvođačima na ovom projektu. Također pozdravljam brzu vladinu dodjelu dozvola za početak projekta čime je iskazana i želja BiH da privuče strane investitore", kazao je on.

Emir Ferović, direktor operacija kompanije Real Engineering & Consulting koja rukovodi dizajnom i realizacijom projekta kazao je kako je BiH kulturalna destinacija koja kombinuje historiju, mediteransku klimu i zadivljujuće prirodno okruženje sa izvrsnim vezama s ostatkom Evrope.

Dodao je da će "Sidra biti prekrasno utočište za one koji se žele opustiti u privatnoj zajednici zatvorenih vrata okruženi luksuznim objektima i uslugama".

Ovo je jedan od najambicioznijih projekata ove vrste u BiH s obzirom na to da je praktično u pitanju grad u gradu, a o njemu smo i ranije pisali kada smo najavili pozitivnu priču koju imaju u planu arapski biznismeni i načelnik Vareša, to jeste vlasti Zeničko-dobojskog kantona.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING