INFO

  • BOSANSKI PETROVAC: CENTAR ZA ZA KULTURU I OBRAZOVANJE NA KORAK OD NEIZVJESNOSTI I TIŠINE
  • BIHAĆ: U ŽUPI ZAVALJE OBILJEŽEN BLAGDAN DJEVICE MARIJE
  • SEID OMEROVIĆ NOVI PREDSJEDNIK SAVEZA LOGORAŠA BIH
  • OD ODGOVORNOSTI VODE DVA PUTIĆA: JEDAN VODI U GAME, DRUGI U DUBLJU KRIZU I VEĆE PROBLEME
  • MIGRANTSKA KRIZA: U NASELJU POLJE U VELIKOJ KLADUŠI ODRŽANI MIRNI PROTESTI
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • KORONA VS TURIZAM U SUSJEDSTVU: AUSTRIJANCI BJEŽE IZ HRVATSKE
  • KORONAVIRUS U HRVATSKOJ: NOVA 162 SLUČAJA KORONAVIRUSA, DVOJE UMRLIH
  • CHUCK NORRIS ZAPRIJETIO ALEKSANDRU LUKAŠENKU: KAD JA REŽEM LUK, LUK PLAČE...

MDD "MERHAMET" I HO "ISLAMIC RELIEF" PODIJELILI 500 PAKETA POMOĆI MIGRANTIMA U TUZLI

- Pomoć je podijeljena migrantima na autobuskoj stanici u Tuzli, a tom činu su prisustvovali i predsjednik HO "Merhamet" MDD Kenan Vrbanjac i direktor organizacije "Islamic Relief" za Bosnu i Hercegovinu Emir Čiča...

MDD


TUZLA, 18. februara - Muslimansko dobrotvornog društvo 'Merhamet" i humanitarna organizacija "Islamic Relief" podijelili su 500 paketa migrantima koji se nalaze na autobuskoj stanici u Tuzli.

Pomoć vrijedna oko 90.000 konvertibilnih maraka sastojala se od odjeće, obuće i sredstava za higijenu, a obezbijedio je "Islamic Relief".

Migrantima su podijeljeni i obroci koje je pripremio Regionalni odbor "Merhameta" Tuzla koji svakodnevno za imigrante u ovom gradu priprema po 500 obroka u svojoj Narodnoj kuhinji "Imaret".

Podjeli paketa prisustvovali su i predsjednik HO "Merhamet" MDD Kenan Vrbanjac i direktor organizacije "Islamic Relief" za Bosnu i Hercegovinu Emir Čiča, koji su nedavno potpisali Protokol o saradnji između ove dvije organizacije.

Kenan Vrbanjac se zahvalio organizaciji "Islamic Relief" i njenom direktoru, najavljujući dobru saradnju.

Kazao je da je Merhamet" od početka migrantske krize uključen u pomaganju migrantima u Tuzli, Bihaću, Sarajevu.

“Merhamet" u Tuzli svakodnevno priprema po 500 obroka za imigrante. Imamo obećanje od Vlade Tuzlanskog kantona da će pomoći Merhametu u ovim aktivnostima vezanim za imigrante i mi očekujemo tu pomoć, jer Merhamet u Tuzli troši svoje resurse i pored toga što svakodnevno hrani 2.400 socijalno ugroženih porodica“, kazao je Vrbanjac.

I direktor organizacije "Islamic Relief" Emir Čiča je izrazio zadovoljstvo zbog saradnje s "Merhametom".

“Islamic Relief nastoji da, u saradnji sa nevladinim organizacijama u BiH i svijetu, ukaže na problem sa migrantskim krizom u našoj zemlji. Mi ćemo poduzeti sve da ublažili tu krizu“, poručio je Čiča.

Direktorica Regionalnog odbora "Merhameta" Tuzla Mensura Husanović pozvala je donatore da pomognu rad "Merhametove" Narodne kuhinje "Imaret", kako bi se lakše nosili sa humanitarnom krizom i što više pomogli migrantima koji su privremeno utočište našli u Tuzli.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING