INFO

 • FBIH: KORONAVIRUSOM ZARAŽENE JOŠ 173 OSOBE, NAJMANJE DVA SMRTNA SLUČAJA
 • BOSANSKI PETROVAC: CENTAR ZA ZA KULTURU I OBRAZOVANJE NA KORAK OD NEIZVJESNOSTI I TIŠINE
 • BIHAĆ: U ŽUPI ZAVALJE OBILJEŽEN BLAGDAN DJEVICE MARIJE
 • SEID OMEROVIĆ NOVI PREDSJEDNIK SAVEZA LOGORAŠA BIH
 • MARIJANSKA SVETIŠTA: KATOLICI DANAS SLAVE VELIKU GOSPU
 • NOVIH 89 SLUČAJEVA KORONAVIRUSA U REPUBLICI SRPSKOJ, TESTIRANO 489 UZORAKA
 • BIHAĆ: ODRŽANA MANIFESTACIJA IZAČIĆU PONOSAN MI BUDI
 • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
 • KORONA VS TURIZAM U SUSJEDSTVU: AUSTRIJANCI BJEŽE IZ HRVATSKE
 • KORONAVIRUS U HRVATSKOJ: NOVA 162 SLUČAJA KORONAVIRUSA, DVOJE UMRLIH
 • ZARAZA A NE ZAVJERA: KORONAVIRUSOM U SVIJETU ZARAŽENO VIŠE OD 21,35 MILIONA LJUDI

MARATON U ZNAK SJEĆANJA NA ALIJU IZETBEGOVIĆA: BICIKLISTI IZ BIHAĆA STIGLI U SARAJEVO

- U Sarajevo su stigli danas u poslijepodnevnim satima, nakon čega su posjetili šehidsko mezarje Kovači, mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića i Muzej "Alija Izetbegović"...

MARATON U ZNAK SJEĆANJA NA ALIJU IZETBEGOVIĆA: BICIKLISTI IZ BIHAĆA STIGLI U SARAJEVO


SARAJEVO, 18. oktobra  - Povodom 16. godišnjice smrti prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića, grupa biciklista biciklističkog kluba "Japod" iz Bihaća, organizovala je dvodnevni biciklistički maraton od Bihaća do Sarajeva pod nazivom "Alija Izetbegović".

U Sarajevo su stigli danas u poslijepodnevnim satima, nakon čega su posjetili šehidsko mezarje Kovači, mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića i Muzej "Alija Izetbegović".

Učesnike ovog, već sada, tradicionalnog maratona dočekao je direktor JU Muzej "Alija Izetbegović" Adnan Žiško.

Tokom posjete mezaru Alije Izetbegovića, Ahmet Alibabić, predsjednik biciklističkog kluba "Japod" iz Bihaća, za AA je kazao da su i ove godine odlučili da maraton organizuju u čast prvog predsjednika Predsjedništva RBiH.

"Naš klub već šestu godinu zaredom na godišnjicu smrti Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva RBiH, dolazi ovdje i odajemo počast našem prvom predsjedniku BiH. Na ovaj način želimo iskazati našu žrtvu i drago nam je što možemo na sportski način to uraditi - da u dva dana dođemo iz Bihaća kako bi ovdje položili cvijeće na mezaru rahmetli Alije Izetbegovića", rekao je Alibabić.

Istakao je također kako put nije bio nimalo lagan, dodajući ipak da to biciklistima nije predstavljalo veliki problem jer je najvažnije da su stigli kako su i planirali te posjetili mezar Alije Izetbegovića.

"Put je bio dosta zahtjevan. Prvi dan smo do Donjeg Vakufa vozili 190 kilometara. Imali smo puno uspona. Težak put, ali evo to za nas ne predstavlja veliki problem. Drugi dan je bilo lakše jer je lakša ruta", kazao je Alibabić.

Grupa biciklista je vozila maraton dug 310 kilometara od Bihaća do Sarajeva. Članovi biciklističkog kluba su bivši pripadnici Armije RBiH, nosioci najviših vojnih priznanja Armije RBiH i istaknuti patrioti.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING