INFO

  • U NEDJELJU POMJERANJE KAZALJKI ZA JEDAN SAT UNAZAD
  • KORONAVIRUS SE ŠIRI, ŠTA I KAKO DALJE?
  • NOVE PREPORUKE KRIZNOG ŠTABA: IZBJEGAVAJTE OKUPLJANJA I BUDITE MAKSIMALNO OPREZNI
  • KORAK PO KORAK DO ISPUNJENJA CILJA: AERODROM U BIHAĆU DOBIO I GLAVNI PROJEKAT
  • DANAS U NAŠOJ ZEMLJI SUNČANO VRIJEME
  • IZVJEŠTAJ SA KCUS-A - CRNI REKORD U SARAJEVU: VIŠE OD 200 ZARAŽENIH, PREMINULE TRI OSOBE
  • ALMIR ČEHAJIĆ BATKO PREDAT TUŽILAŠTVU: TERETI SE ZA MALVERZACIJE SA NOVČANIM SREDSTVIMA ZA LIJEČENJE "TEŠKE" VIŠE OD 600.000 KM
  • HRVATSKA: REKORDNIH 1.424 SLUČAJA TE 11 PREMINULIH OD KORONAVIRUSA
  • OBILJEŽAVANJE 28. GODIŠNJICE PETOG KORPUSA A RBIH: PREŽIVJELI BORCI PONOSNI, ALI I RAZOČARANI

LOKALNI IZBORI: DANAS ZVANIČNO POČINJE IZBORNA KAMPANJA

- Zvanična predizborna kampanja, ona u skladu s Izbornim zakonom, starta danas, a po svemu sudeći do lokalnih izbora nagledat ćemo se svega i svačega. Građani Bosne i Hercegovine birat će općinska i gradska vijeća, načelnike i gradonačelnike, svugdje osim u Mostaru...

LOKALNI IZBORI: DANAS ZVANIČNO POČINJE IZBORNA KAMPANJA

SARAJEVO, 16.oktobra - Ovo su prvi izbori koji se neće održati u skladu sa zakonskom odrednicom prvog vikenda u oktobru, jer su zbog političkih peripetija i neusvajanja državnog budžeta prolongirani za 15. novembar.

Posljednjih mjesec dana kampanje rezervisano je za klasične predizborne aktivnosti, iako su one već uveliko i počele. Centralna izborna komisija je zbog preuranjene kampanje već izricala kazne pojedinim političkim subjektima.

Kao nikad dosad predizborne radnje CIK-a izbacile su na površinu brojne potencijalne nepravilnosti, od prijave fiktivnih političkih subjekata, trgovine biračkim mjestima do malverzacija s biračkim spiskovima.

Svoje predstavnike u lokalnoj vlasti tražit će 3.283.194 birača koliko ih je bilo na ovjerenom biračkom spisku. Za izbore je ovjereno je ukupno 30.789 kandidata i to 425 kandidata za načelnika/gradonačelnika.

Od tog broja 29 (6,82 posto) je žena i 396 (93,18 posto) muškaraca; 196 predstavnika nacionalnih manjina od kojih je 40 (20,41 posto) žena i 156 (79,59 posto) muškaraca i 30.168 kandidata za općinska vijeća/skupštine opština/gradska vijeća/skupštine grada/Skupštinu Brčko Distrikta BiH od kojih 12.753 (42,27 posto) žena i 17.415 (57,73 posto) muškaraca.


Znajući kakav je uvod kampanja imala nećemo se prevariti ako kažemo da nas pravi politički rat očekuje u narednih 30 dana.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING