INFO

  • KORONAVIRUS U USK: 34 NOVOZARAŽENIH I DVA SMRTNA ISHODA
  • ODLUKA KOMISIJE: STADION VELEŽA SUSPENDOVAN NAKON PREKIDA UTAKMICE
  • STUDIJA: VAKCINA JOHNSON&JOHNSON EFIKASNA 94% POSLIJE DODATNE DOZE
  • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
  • AKTUELNO: PREDSTAVNICI MEĐUNARODNE ZAJEDNICE U POSJETI BOSANSKOM PETROVCU
  • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
  • SARAJEVO: MINISTRICA TURKOVIĆ SE SASTALA SA ADVOKATICAMA EDINA VRANJA
  • USK: ZBOG TURISTIČKE POTRAŽNJE UTROSTRUČENA IZGRADNJA KUĆA S BAZENOM

LJETO U BIHAĆU – FOTOGRAFSKI KONKURS

- Turistička zajednica Grada Bihaća poziva sve zainteresirane da se prijave na fotografski konkurs „Ljeto u Bihaću“ za izbor najboljih fotografija ljetne sezone u gradu na Uni.

LJETO U BIHAĆU – FOTOGRAFSKI KONKURS

BIHAĆ, 9. jula - Cilj konkursa je fotografijom prikazati boravak u Bihaću u ljetnom periodu, njegove ulice, kulturne i historijske znamenitosti, rijeku Unu, prirodu, atmosferu ili doživljaj sa nekog događaja, a koji bi dodatno promovirali Bihać kao turističku destinaciju koja živi ljeto.

Tema „Ljeto u Bihaću“ omogućava široko istraživanje, posmatranje, kreativnost i prijenos ljetne atmosfere grada kroz fotografiju. Fotografije moraju biti isključivo sa područja grada Bihaća.  Sudjelovati mogu sve punoljetne osobe. Konkurs je bez teritorijalnog ograničenja.

Fotografije se šalju isključivo na e-mail adresu fotokonkurstzbihac@gmail.com u jpg formatu visoke kvalitete uz naslov PRIJAVA NA FOTOGRAFSKI KONKURS – LJETO U BIHAĆU, uz kratku izjavu da se radi o autorskom djelu i sljedeće podatke: Ime i prezime, broj telefona, kao i kratak opis fotografije sa lokacijom gdje je nastala. Informacija o lokaciji nije nužna. Svaki učesnik ima pravo dostaviti maksimalno tri fotografije. Fotografije ne smiju imati vodeni žig. 

Sve pristigle fotografije će bez selektiranja biti objavljene na Facebook stranici VisitBihac u posebnom albumu. Četrdeset fotografija sa najvećim brojem lajkova ući će u uži izbor i biti izložene na izložbi fotografija „Ljeto u Bihaću.“ Stručni žiri vršit će izbor dodatnih 20 fotografija koje će također biti izložene. U konačnici, stručni žiri će izabrati pobjedničke fotografije od ukupno 60 izloženih.

Stručni žiri čine nevladine i vladine institucije koje svojim angažmanom, posmatranjem i radom razumiju formu konkursa, fotografiju, turizam ili su dijelom ljetnih dešavanja u Bihaću. Stručni žiri čine: Turistička zajednica Grada Bihaća, Centar za savremenu kulturu KRAK, Odmori u BiH, Furaj.ba, USAID Turizam.

Organizator konkursa zadržava pravo da pristigle fotografije koristi u svrhu promocije grada Bihaća.

Konkurs ostaje otvoren do 15.9.2021. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING