INFO

 • POMOZI.BA: APEL ZA POMOĆ ZA ČETVERO DJECE KOJA SU PRERANO OSTALA BEZ MAJKE
 • BIHAĆ: GRADSKA UPRAVA I FONDACIJA MOZAIK OSNAŽUJU PODUZETNIŠTVO MLADIH BIŠĆANA
 • BIH: OD NAREDNE SEDMICE IZ SARAJEVA AUTOBUSI ZA LJUBLJANU, ČEKA SE NA USPOSTAVU LINIJA ZA SPLIT I DUBROVNIK
 • BANJA LUKA: JOŠ 10 OSOBA OBOLJELO OD VIRUSA KORONA U RS
 • ŠUHRET FAZLIĆ: RADONČIĆ JE DOBRO RADIO, NE SMIJEMO DOZVOLITI STAMPEDO MIGRANATA
 • U MOSTARU POČEO SASTANAK DRAGANA ČOVIĆA I ANDREJA PLENKOVIĆA
 • VLADA FBIH: NACIONALNOM PARKU 'UNA' ODOBRENO POLA MILIONA KM
 • PORODICE ČETIRI ŽRTVE GENOCIDA U SREBRENICI ODUSTALE OD UKOPA OVE GODINE
 • POTVRĐENA DVA NOVA SLUČAJA COVID-19 U FEDERACIJI BIH
 • USK: MATURANTI SE VRATILI U ŠKOLSKE KLUPE
 • VLADA USK ODOBRILA UPISNE KVOTE NA BIHAĆKOM UNIVERZITETU

KO JE BIO SLAVIŠA KRUNIĆ KOJI JE LIKVIDIRAN KOD BANJE LUKE I ŠTA JE GOVORIO O BIH

- U pucnjavi koja se oko ponoći dogodila u mjestu Glamočani na području Banje Luke poginuli su banjalučki biznismen Slaviša Krunić, njegov tjelohranitel Žarko Pavlović, ali i jedan od napadača. Prilikom pucnjave ranjen je vozač preminulog biznismena.

KO JE BIO SLAVIŠA KRUNIĆ KOJI JE LIKVIDIRAN KOD BANJE LUKE I ŠTA JE GOVORIO O BIH

BANJALUKA, 23.aprila - Motiv napada i ubistva, za sada, nije poznat, a na mjestu ubistva uviđaj obavljaju pripadnici MUP-a RS-a.

Krunić je prije nekoliko godina progovorio o pokušajima vlasti u Republici Srpskoj da ga reketiraju s obzirom da iza njega, kako je govorio, ne stoji niko od vladajućih stranaka.

U Banjoj Luci ubijen biznismen Slaviša Krunić, u razmjeni vatre stradao i jedan napadač

"Kao rođeni Banjalučanin postao sam nepodoban , da ne zaslužujem da imam tu kompaniju, da neko druga mora biti vlasnik i da mora biti pod kontrolom. Bili su pritisci da se kupi kompanija... Bila je odluka da je neću prodati ljudima koji nisu dio priče koji grade ovu zemlju, koji žele dobro našoj djeci za budućnost. A oni su oni koje svakodnevno gledamo na političkoj sceni", kazao je svojevremeno Krunić gostujući na Face TV.

On je tada poručio da svi koji su ratovali su prevareni, na sve tri strane.

"Ko je danas mjerodavan da priča da u ovoj državi nema suživota, da je nemoguć napredak, da ne može opstati ovakva kakva je. U našoj firmi rade ljudi koji su ratovali na tri strane, odlikovani svako iz svog naroda, svako se borio za svoje ideale, ali su na kraju shvatili da su prevareni", dodao je.

Krunić je govorio da je Srbin, ali i Bosanac jer je rođen u BiH kao i njegov djed i njegovo dijete.

"Ja sam Srbin, ali i Bosanac. Moj otac je rođen tu, moj djed, a i moje dijete. Ja danas živim u BiH i moja cijela familija. Ja ne planiram da idem odavde. Želim da imam u ovoj državi normalan život. Kako se zvala Republika u kojoj sam ja rođen? Bosna i Hercegovina. Ja sam rođen u BiH i ja sam Bosanac. Iznerviraju me kada mi kažu 'kako možeš tako govoriti'. Pa to je realnost. Ne smeta mi da mi komšija kaže da je Hrvat ili Bošnjak, kao ni meni kada mi neko kaže da sam Srbin. Kod mene su uvijek upaljena svjetla za sve. Onima kojima to smeta treba im upaliti svjetlo u tunelu", ispričao je Krunić.

Kako ATV saznaje bila su dva napadača,a na mjestu ubistva nalaze se dva automobila. Pretpostavlja se da jedno pripada Kruniću, a da su u drugom bili napadači. Čitavo područje puno je policije.

Krunić je sinoć na UKC Republike Srpske primljen u teškom stanju, ali je podlegao teškim povredama. U njega je, prema nezvaničnim saznanjima, ispaljeno više hitaca. Banjalučki mediji prenijeli su da su u napadu na Slavišu Krunića učestvovale dvije osobe.

Bio je vlasnik više banjalučkih firmi među kojima i kompanije za zaštitu osoba i imovine "Sector Security" i lanca pekara "Žitopeka".

Na mjestu pucnjave nalazi se više policijskih patrola, javljaju Nezavisne novine. Također, veliki broj pripadnika policije naoružanih dugim cijevima nalazi se u krugu UKC-a Republike Srpske.

Prema prvim informacijama radi se o klasičnoj sačekuši jer je ubijen ispred svog imanja.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING