INFO

  • CAZIN: ISKUSTVENO POTVRĐENO DA JE INFRASTRUKTURA PREDUSLOV RAZVOJA LOKALNE SAMOUPRAVE
  • U USK REKORDAN BROJ ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM: POTVRĐENA JE ZARAZA U 78 UZORAKA KOJI SU TESTIRANI
  • SANSKI MOST: SITUACIJA SA KORONAVIRUSOM JOŠ UVIJEK POD KONTROLOM
  • BOSANSKA KRUPA: PRIGODNO OBILJEŽENA GODIŠNJICA BITKE ZA MOSTOBRAN
  • BIHAĆ: UPRILIČENO STRUČNO PREDAVANJE O MODELU TURIZMA I UGOSTITELJSTVA U NOVOJ NORMALNOSTI
  • NAJAVLJUJEMO: U VEČERAŠNJEM TV DNEVNIKU SA ŠEJLOM ŠARIĆ, KOORDINATORICOM GRUPE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE
  • VREMENSKA: PRVI NOVEMBARSKI DAN U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO SUNČAN
  • SVJETSKI DAN ŠTEDNJE: U BIH UKUPNI GRAĐANSKI DEPOZITI U KOMERCIJALNIM BANKAMA IZNOSE 13,35 MILIJARDI MARAKA
  • U BOSNI I HERCEGOVINI 1.912 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONAVIRUSOM, PREMINULE JOŠ 22 OSOBE

KIŠA U KRAJINI I NA SJEVERU BOSNE, U HERCEGOVINI SUNČANO

- Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28°C, na jugu zemlje od 30°C.

KIŠA U KRAJINI I NA SJEVERU BOSNE, U HERCEGOVINI SUNČANO

SARAJEVO, 1. septembra - Jutros je pretežno oblačno u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Na sjeverozapadu je lokalno registrovana i kiša. U većem dijelu zemlje je mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 5; Ivan Sedlo 12; Bihać, Drvar i Livno 14; Banja Luka i Gradačac 15; Bugojno, Grude, Sanski Most i Široki Brijeg 16; Doboj, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zenica 17; Bijeljina, Mostar i Zvornik 18; Neum i Trebinje 19; Stolac 20°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 937Pa, za 8hPa je manji od normalnog i raste.

Danas u Bosni tokom dana postepeno povećanje oblačnosti sa zapada prema istoku. Kiša može padati na području Krajine i sjevera Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne vjetar zapadnog i jugozapadnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28°C, na jugu zemlje od 30°C.

Stanje na putevima

Zbog kiše koja je padala tokom noći, kolovoz je mokar ili vlažan, a na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo i na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svakim danom (osim nedjelje) saobraćaj se obustavlja u vremenu od 08 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog završnih radova u tunelu Vranduk (Zenica-Nemila) večeras će se u vremenu od 21 sati do 00:30 sati vozila propuštati naizmjenično, dok će u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel biti obustavljen. 

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Jablanica-Mostar, Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča, Grude-Posušje-Rakitno i Kobiljača-Kiseljak-Busovača.

Zbog održavanja biciklističke trke, danas će u vremenu od 10 do 14:30 sati dolaziti do povremenih kraćih obustava saobraćaja na putnom pravcu Jahorina-Pale-Sumbulovac-Podromanija-Rogatica-Višegrad-GP Vardište.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša zatvoren zbog radova. Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 sati.

Početak je nove školske godine, pa iako će zbog pandemije manji broj djece krenuti put škola, apeluje se i na njih i na vozače da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise, posebno u blizini škola.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING