INFO

  • USK BEZ NOVOZARAŽENIH, POVEĆAN BROJ IZLIJEČENIH
  • USK – TURKOVIĆ U POSJETI BIHAĆU
  • U BIH 225 NOVOZARAŽENIH I 14 PREMINULIH
  • OPERATIVNA GRUPA ZA KOORDINIRANJE AKTIVNOSTI I NADZORA NAD MIGRANTSKOM KRIZOM NA PODRUČJU UNSKO-SANSKOG KANTONA ODRŽALA SASTANAK
  • U BIHAĆU SEDAM POŽARA U POSLJEDNJA 24 SATA

KARANTENU U CAZINSKOJ MEDRESI NAPUSTILO 65 OSOBA

- Riječ je o grupi građana koji su iz inostranstva u BIH stigli devetog, desetog i jedanaestog marta i kojima je istekla 14-dnevna izolacija.

KARANTENU U CAZINSKOJ MEDRESI NAPUSTILO 65 OSOBA

CAZIN, 23. aprila - Na preporuku Svjetske zdravstvene organizacije, a koju je usvojio i Krizni štab USK-a dužina boravka u karantenu smanjena je sa 28 na 14 dana.

Zahvaljujući ovoj odluci 65 osoba iz karantena u cazinskoj Medresi danas je otišlo svojim kućama, a nakon retestiranja na koronavirus, koje je obavljeno jučer.

S obzirom da su im testovi negativni, pušteni su kućama. Njihova obaveza, kako je istakla dr. Zarina Mulabdić, glavni kantonalni epidemiolog je da borave u kućnoj samoizolaciji narednih 14 dana, a njihovo stanje će se redovno pratiti.

U cazinskoj Medresi ostalo je 70 osoba, koje su stigle u BiH nakon 11.marta, a tri osobe kod kojih je utvrđeno prisustvo koronavirusa prebačene su u izolatorij u Gatu.

S obzirom na činjenicu da u karanteni u Cazinu uskoro neće biti više prostora za prijem novih osoba, razmatraju se nove pogodne lokacije.

Na osnovu preporuke Federalnog ministarstva zdravstva je da razgovara sa hotelijerima, izvršeno je prikupljenje ponuda. 

Odluka o ponudama za organizaciju karantena u njihovim objektima, kako nam je rekla ministrica zdravstva USK-a Nermina Čemalović, usvojena je na sjednici Vlade i upućena Federalnom ministarstvu zdravstva koje bi u konačnici trebalo dati zeleno svjetlo.

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020
MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING