INFO

 • BIHAĆ: POTPISANI UGOVORI ZA PROJEKTE OMLADINSKE BANKE
 • SRBIJA I CRNA GORA SKINUTE S EU-OVA POPISA SIGURNIH ZEMALJA
 • VLADA USK: PRIHVAĆEN PROGRAM UTROŠKA SREDSTAVA ZA SUBVENCIJE PODUZEĆIMA I PRIVREDNICIMA IZ BUDŽETA USK
 • SLOGA KUĆU GRADI: MOŽEMO U HRVATSKU JER MUŽ IMA PUTOVNICU, ALI AKO NAŠ KOMŠIJA BOŠNJAK NE MOŽE NA MORE, NEĆEMO NI MI!
 • https://www.rtvusk.ba/vijest/kako-su-plavi-leptiri-otkrivali-masovne-grobnice-u-bih-oblijecu-rojevi-sa-bijelo-obrubljenim-krilim/40737
 • BIH OTVARA GRANICE ZA DRŽAVLJANE EU UZ NEGATIVAN TEST NA KORONAVIRUS!
 • VRIJEME SUTRA: SUNČANO JUTRO, POSLIJEPODNE NAOBLAČENJE I LOKALNI PLJUSKOVI
 • KORONAVIRUS UŠAO U VELIKOKLADUŠKI DOM ZDRAVLJA
 • NOVO SVJETSKO ČUDO NA PLEŠEVICI

KANTONALNI SUD - SA SMANJENIM BROJEM SUDIJA, SUD JE OSTVARIO GODIŠNJU NORMU OD 135 %

- Prema informaciji o radu Kantonalnog suda u Bihaću za 2018. godinu koju su na zadnjoj sjednici Skupštine razmatrali zastupnici, stoji da je ovaj Sud u svom radu imao 6.026 predmeta, od čega je 2.361 preneseni iz 2017.godine. Riješena su 4.234, a neriješeno je 1.791 predmeta. Kako je istakla predsjednica Fata Nadarević, Kantonalni sud je tokom prošle godine zbog penzionisanja dvoje i razrješenja jednog, umjesto sa 16, radio sa ukupno 13 sudaca. Sa smanjenim brojem sudija, Sud je ostvario godišnju normu od 135 %

KANTONALNI SUD - SA SMANJENIM BROJEM SUDIJA, SUD JE OSTVARIO GODIŠNJU NORMU OD 135 %

BIHAĆ, 27. marta - Iako se u javnosti dosta priča o organiziranim kriminalu Kantonalni sud u Bihaću  u toku prošle godine nije zaprimio nijednu optužnicu za ovu vrstu kriminala, naglasila je predsjenica Suda. Iz 2017. preneseno je 8 predmeta od čega je 6 riješeno. Kad su u pitanju ratni zločini, Sud je zabilježio odlične rezultate.

Kvalitet sudskih presuda, koji se mjeri prema broju odbačenih, preinačenih, ukinutih i djelimično ukinutih, niži je  u odnosu na 2017. godinu, kada je bio 92,13 %, a za prošlu iznosi 89,52 %. Kada je riječ o individualnom kvalitetu presuda sudija Kantonalnog suda u prošloj godini, sedam sudija imalo je procent uspješnosti od 100 %.

U krivičnom referatu KS u 2018. godini, bilo je 720 predmeta, od čega 106 iz prethodne godine, a riješeno je ukupno 638, čime je smanjen zaostatak iz 2017. godine, za 24 predmeta. U parničnom referatu napravljen je napredak, jer su u 2018. godini, osim 799 primljenih riješena još 322 predmeta iz 2017. godine, stoji u informaciji Kantonalnog suda Bihać.  Napredak je ostvaren i u privrednom, upravnom, vanparničnom i izvršnom referatu.
 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING