INFO

  • VLADA I MINISTARSTVO PRIVREDE USK DODIJELIT ĆE SREDSTVA MALIM PRIVREDNICIMA
  • KCUS: NOVOZARAŽENIH 61, U IZOLATORIJU NA PODHRASTOVIMA 69 PACIJENATA
  • STANJE SIGURNOSTI NA PODRUČJU USK
  • TRAGEDIJA U SANSKOM MOSTU: UTOPILI SE DJEČAK I NJEGOV AMIDŽA KOJI GA JE POKUŠAO SPASITI
  • VREMENSKA: I DANAS SUNČANO I TOPLO, ALI OD SUTRA SLIJEDE PROMJENE
  • ŠEST SMRTNIH SLUČAJEVA I JOŠ 40 POZITIVNIH NA SARS-COV-2 U BIH
  • ZASTRAŠUJUĆE: U AUSTRALSKIM POŽARIMA STRADALO GOTOVO TRI MILIJARDE ŽIVOTINJA
  • U FEDERACIJI BIH U JUNU 89,3 POSTO MANJE TURISTA NEGO U ISTOM PERIODU PROŠLE GODINE

KANTONALNA INSPEKCIJA UPOZORAVA GRAĐANE DA NE DAJU LIČNE PODATKE KAKO NE BI BILI ZLOUPOTREBLJENI

- Tragom informacije da u Bihaću postoji organizacija koja dijeli novac građanima u iznosu od 1000 do 2000 maraka, i da su, uglavnom, u jutarnjim satima zbog toga ogromne gužve ispred jednog privatnog objekta u centru grada, istraživali smo ko dijeli novac i zbog čega

KANTONALNA INSPEKCIJA UPOZORAVA GRAĐANE DA NE DAJU LIČNE PODATKE KAKO NE BI BILI ZLOUPOTREBLJENI


BIHAĆ, 15. marta - Nezvanično saznajemo da svi oni građani koji su htjeli do novca, u konačnici ga nisu dobili, ali su dajući svoje lične podatke i otisak prsta, dobili vačuere. Podaci sa interneta, koje smo prikupili, i ono s čim su se već susrele zemlje u regionu, govore da ih izdaje osoba koja za sebe tvrdi da je kralj kraljeva UN SWISSINDO, zvani M1 i da je potomak drevne indonezijske kraljevske porodice i jedini nasljednik nezamislivog blaga koje će mu omogućiti da bilo kojoj ženi i djetetu na Zemlji u nekom trenutku u budućnosti da 6 miliona dolara.

Međutim, dok ne bude spreman podijeliti svoje veliko bogatstvo sa svijetom, M1 pomaže članovima njegove organizacije da riješe svoje dugove kod banaka ili validnih fiskalnih uprava tako što će im dati službene vaučere u kojima se navodi da će Swissindo pokriti njihove dugove. Ministarstvu unutrašnjih poslova USK potvrđeno nam je da organizacija postoji i da je utvrđen identitet osoba koje rade u ovoj organizaciji, i da za sada nema osnova za poduzimanje represivnih mjera jer nije utvrđeno krivično djelo. Međutim, u MUP-u ističu da policija radi provjere i da je o svemu upoznata Kantonalna inspekcija i Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona. Tragom te informacije kontaktirali smo Kantonalnu inspekciju koja je izlazila na lice mjesta i utvrdila da pomenuta organizacija nije registrovana, te su im zabranili rad. Skrećemo pažnju građanima Kantona da vode računa o vlastitim podacima, kome ih daju na raspolaganje, kako isti ne bi bili zloupotrijebljeni.

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING