INFO

  • BH. PRIRODNI PRIRAŠTAJ: NATALITET U DEBELOM MINUSU, MORTALITET U UZLAZNOJ PUTANJI
  • BH. FENOMEN: POJEDINCI U BIH GODINAMA NELEGALNO IZNAJMLJUJU STANOVE MIGRANTIMA, NADLEŽNI NEMAJU RJEŠENJE
  • DR. ALEMKA MARKOTIĆ UPOZORAVA KADA MOŽEMO OČEKIVATI 4 VAL KORONAVIRUSA: NAJVIŠE OBOLIJEVAJU OSOBE IZMEĐU 50 I 60 GODINA
  • SAD: NEKOLIKO HILJADA LJUDI NA PROTESTIMA PODRŠKE PALESTINI
  • USK: TESTIRANA 193 UZORKA, 4 NOVOZARAŽENE OSOBE
  • BICIKLISTI SU UNI ZA ROĐENDAN VOZILI ZAHTJEVU RUTU DUGU OKO ŠEZDESET I ČETIRI KILOMETRA
  • NOVI ZAKON O RADU POOŠTRIO PROPISANE MJERE ALI I PREDVIĐENE KAZNE ZA POSLODAVCE
  • BH. KORONA BILANS: U BOSNI I HERCEGOVINI 106 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, PREMINULA 31 OSOBA
  • NETANYAHU SE ZAHVALIO BIH NAKON ČEGA JE REAGIRAO DŽAFEROVIĆ NEGIRAJUĆI BILO KAKVU PODRŠKU UBIJANJU NEDUŽNIH CIVILA U GAZI

KAKO JE SDA POMETENA IZ TEMELJA U SARAJEVU I GDJE SU GRAĐANI PRELOMILI

- Htjelo to priznati ili ne rukovodstvo Stranke demokratske akcije (SDA), građani glavnog grada BiH na demokratski način su žestoko kaznili politiku koju je sprovodila ova stranka prethodnih godina

KAKO JE SDA POMETENA IZ TEMELJA U SARAJEVU I GDJE SU GRAĐANI PRELOMILI

SARAJEVO, 16. novembra - Sve ono što se godinama pripisivalo kao hrđa koja decenijama nagriza najsnažniju stranku u BiH poput nepotizma, korupcije, stranačkog zapošljavanja u javnim preduzećima, pranje novca i drugih oblika kriminala ogolile su afere koje će zatresti bh. javnost i SDA baš u izbornoj godini.

Prvo "Asim“, a onda respiratori, uz to i presuda Mirsadu Kukiću (iz vremena dok je bio u SDA) te stavljanje Amira Zukića na američku crnu listu, također iz vremena dok je bio dio vrha SDA.

Koliko god se stranka trudila skrenuti fokus sa brojnih afera, kako pričom o drugim velikim problemima, tako i spinovanjem, mediji i građani jednostavno nisu zaboravljali.

Istovremeno SDA je sve podredila rušenju Šestorke u Sarajevu koja je uživala podršku građana. Dala je SDA i državne ministarske funkcije SBB-u i DF-u, ali sve je bilo kratkog. Iako su iz stranke pod palicom Bakira Izetbegovića konstantno odbacivali navode da su Naša stranka, Narod i pravda, SDP i NBL uradile išta dobro, osim marketinga, očito je da su se prevarili, a vratilo im se kao bumerang.
To najbolje pokazuju izborni rezultati, jer rečeno sportskim žargonom, tako se politički suparnici najbolje izvagaju i izmjere i vide svoju snagu.

Prema rezultatima izbora, Četvorka je "pomela iz temelja" kadrove SDA koji su bili kandidati za načelnike u Sarajevu, izuzev Općine Novi Grad iako je i tu bila veoma tijesna utrka čemu se niko nije nadao.

Ibrahim Hadžibajrić (NBL) je ostvario ubjedljivu pobjedu nad Jusufom Pušinom (SDA) u Starom Gradu. Krenuvši nizvodno u Općini Centar Srđan Mandić (NS) je potpuno deklasirao Nedžada Ajnadžića (SDA), dok je Hasan Tanović s hiljadama glasova iza sebe ostavio Nedžada Koldžu (SDA) u Novom Sarajevu, a na Ilidži je fijasko doživio Fikret Prevljak (SDA) s obzirom da su građani veliko povjerenje dali Nerminu Muzuru. I u Ilijašu SDA je doživjela poraz. Tamo je NiP-ov Amar Dovadžija pobijedio Akifa Fazlića (SDA).

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING