INFO

  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • USK: VELIKA POTRAŽNJA ZA STANOVIMA, CIJENA KVADRATA U BIHAĆU I DO 2200 MARAKA
  • KORONAVIRUS U USK: 34 NOVOZARAŽENIH I DVA SMRTNA ISHODA
  • U TV DNEVNIKU U 19,00 SATI: S GOŠĆOM ŠEJLOM ŠARIĆ O BORBI PROTIV KORUPCIJE
  • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
  • PROJEKT RAZVOJA POLJOPRIVREDE: DVA MILIONA MARAKA ZA NOVE TEHNOLOGIJE I SISTEM NAVODNJAVANJA
  • AKTUELNO: PREDSTAVNICI MEĐUNARODNE ZAJEDNICE U POSJETI BOSANSKOM PETROVCU
  • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
  • SANSKI MOST: OBILJEŽENA GODIŠNJICA BRUTALNE LIKVIDACIJE 67 NEDUŽNIH CIVILA
  • USK: ZBOG TURISTIČKE POTRAŽNJE UTROSTRUČENA IZGRADNJA KUĆA S BAZENOM

KAD BOLEST PIŠE DRAMATIČNE PRIČE: ARSLAN MORA SVAKOG DANA DOBITI JEDNU INJEKCIJU KINERETA...

- Skoro godinu dana trogodišnji Arslan Dervić iz Bužima boluje od teške bolesti sistemskog juvenilnog idiopatskog artritisa. Kako bi njegovo malo tijelo moglo funkcionisati, svakodnevno mora primati injekciju otopine kineret-lijeka, koji se ne nalazi na redovnoj listi Zavoda zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona. Njegova cijena mjesečno je i viša od 3000 maraka, a posljednjih mjeseci zbog komplikacija uzorokovanih pandemijom koronavirusa, nije ga moguće nabaviti u Bosni i Hercegovini, tvrdi dječakova majka Selvedina...

KAD BOLEST PIŠE DRAMATIČNE PRIČE: ARSLAN MORA SVAKOG DANA DOBITI JEDNU INJEKCIJU KINERETA...


BUŽIM, 16. januara -  Selvedina Dervić svom sinu Arslanu svakodnevno mora dati jednu injekciju kinereta. Lijek koji mjesečno košta i više od 3000 maraka nabavlja na različite načine.

Nezaposlena je, pa nerijetko apele za pomoć u kupovini lijeka traži putem društvenih mreža, a oni koji mogu novac uplaćuju na njen javno objavljen žiro račun. Drugi način na koji dobija kineret je preko humanitarnih organizacija, posljednjih nekoliko puta preko jedne u Gradiškoj.

Šest godišnjih sljedovanja, posebnom odlukom Vlade Kantona, Selvedini na ime sina Arslana bude obezbijeđeno od Zavoda zdravstvenog osiguranja i to isključivo preko apoteka koje djeluju na prostoru države i direktnom uplatom na njihov račun. Donedavno je lijek mogla dobiti u velikokladuškoj Gradskoj apoteci, međutim, jedna od komplikacija vremena pandemije je i ta što se ovaj lijek trenutno ne nabavlja u državi, pa ni u Velikoj Kladuši.

Zato se ona obratila jednoj humanitarnoj organizaciji.

O Arslanu i njegovoj majci koja se bez dobrih ljudi svakodnevno nalazi u nemogućoj misiji za život svog djeteta, pogledajte i poslušajte nadasve potresnu priču koju donosimo u večerašnjem TV Dnevniku u 19,00 sati...VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING