INFO

  • U RS TESTIRANO 595 UZORKA, OSAM POZITIVNIH NA KORONAVIRUS
  • MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA USK NERMIN KLJAJIĆ – SITUACIJA OKO DOLASKA MIGRANATA SE SVE VIŠE USLOŽNJAVA
  • TUŽILAŠTVO SE ŽALILO NA PUŠTANJE NOVALIĆA, SOLAKA I HODŽIĆA: SVI GRAĐANI MORAJU BITI JEDNAKI PRED ZAKONOM
  • KOLEGIJ SKUPŠTINE – PREDSTOJI KONSTRUKTIVAN RAD
  • VRIJEME: UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME, S PLJUSKOVIMA TOKOM POSLIJEPODNEVA
  • SDA SPREMNA PREUZETI MJESTO MINISTRA SIGURNOSTI
  • PONOVNI RAST BROJA ZARAŽENIH U FBIH: POZITIVNO 10 UZORAKA
  • CENTRALNA BANKA BIH DOBILA ODLUKU DA PODIJELI 330 MILIONA EURA NOVCA MMF-A

JOVAN DIVJAK: NAJTEŽE MI PADA ŠTO JE IZVRŠENO ETNIČKO ČIŠĆENJE BIH

- Jovan Divjak bio je gost ovosedmičnog serijala Ognjena zemlja, što je bila i prilika da pojasni navedeni dio iz njegove knjige, ko su “ovi” a ko su “oni”...

JOVAN DIVJAK: NAJTEŽE MI PADA ŠTO JE IZVRŠENO ETNIČKO ČIŠĆENJE BIH

SARAJEVO, 26. februara – Jovan Divjak, penzionisani general Armije RBiH gostovao je u okviru serijala intervjua, u emisiji Ognjena zemlja u programu O Kanala, a iz emisije izdvojili smo nekoliko njegovih upečatljivih stavova.

“Za neke one ratni sam zločinac, za druge, ove, heroj. Nisam ni jedno ni drugo. Ja sam bosanskohercegovački, ovo mi osporavaju i oni i ovi. Običan čovek. Čovek koji ponosno hoda ulicama Sarajeva, Mostara, Bihaća, Zenice, Maglaja, Stoca. Jer u 82-oj godini života volim i poštujem sebe i svakog drugog. Volim i poštujem onog ko pripada svetu moralnih i humanih ljudi, neovisno od njihove pripadnostio nacionu, religiji, kulturi, jezičkom izražavanju. Svi oni zajedno imaju premise ČOVEK.”

“Oni koji mi stavljaju da sam izdajnik srpskog naroda, da sam izdao Jugoslovensku narodnu armiju, oni koji ni danas ne prihvataju ili ne shvataju da sam kao slobodan građanin, kad mi je ponuđeno 8. aprila, velika čast mi je bila da budem zamjenik komandanta Armije odnosno Teritorijalne odbrane.”

“U vojnoj karijeri i poslije vojne karijere, nastojao sam da moja znanja prvo prema mladima, pa u kontaktima sa starijim, prenesem da se mržnjom ne može ništa postići. Da nažalost, pored 100.000 ubijenih, meni najteže pada što je izvršeno potpuno etničko čišćenje Bosne i Hercegovine”.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING