INFO

  • U RS TESTIRANO 595 UZORKA, OSAM POZITIVNIH NA KORONAVIRUS
  • VRIJEME: UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME, S PLJUSKOVIMA TOKOM POSLIJEPODNEVA
  • SDA SPREMNA PREUZETI MJESTO MINISTRA SIGURNOSTI
  • PONOVNI RAST BROJA ZARAŽENIH U FBIH: POZITIVNO 10 UZORAKA
  • CENTRALNA BANKA BIH DOBILA ODLUKU DA PODIJELI 330 MILIONA EURA NOVCA MMF-A

JOHANNES HAHN O FORMIRANJU VLASTI U BIH: ANGAŽIRAO SAM SE DA SE PROVEDE SPORAZUM LIDERA

- Komesar Evropske unije za proširenje Johannes Hahn oglasio se povodom neformiranja vlasti u BiH, poručivši da politički lideri nastave s dijalogom bez daljnjeg odlaganja

JOHANNES HAHN O FORMIRANJU VLASTI U BIH: ANGAŽIRAO SAM SE DA SE PROVEDE SPORAZUM LIDERA

EU, 5. septembra - "Formiranje vlasti u Bosni i Hercegovini od suštinske je važnosti za proces evropskih integracija. U tom kontekstu, angažovao sam se sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine da ohrabrim političko vođstvo da provedu sporazum od 5. augusta. Od njih očekujem da preuzmu odgovornost i nastave sa dijalogom u cilju imenovanja Vijeća ministara, bez daljnjeg odlaganja, skoro godinu dana nakon održavanja izbora", poručio je Hahn.

Naglašava da je to neophodno kako bi se krenulo dalje nakon Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU. 

"Ne postoji kredibilna alternativa EU perspektivi Bosne i Hercegovine. Trenutni zastoj podriva opravdana očekivanja građana Bosne i Hercegovine za prosperitetnu budućnost u svojoj zemlji", navodi se u poruci Hahna.

Podsjetimo, vlast u BiH nije formirana zbog neprihvatanja SNSD-a da se nastavi NATO put i usvoji i pošalje prvi Godišnji nacionalni plan.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING