INFO

  • USK: VELIKA POTRAŽNJA ZA STANOVIMA, CIJENA KVADRATA U BIHAĆU I DO 2200 MARAKA
  • KORONAVIRUS U USK: 34 NOVOZARAŽENIH I DVA SMRTNA ISHODA
  • ODLUKA KOMISIJE: STADION VELEŽA SUSPENDOVAN NAKON PREKIDA UTAKMICE
  • STUDIJA: VAKCINA JOHNSON&JOHNSON EFIKASNA 94% POSLIJE DODATNE DOZE
  • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
  • PROJEKT RAZVOJA POLJOPRIVREDE: DVA MILIONA MARAKA ZA NOVE TEHNOLOGIJE I SISTEM NAVODNJAVANJA
  • AKTUELNO: PREDSTAVNICI MEĐUNARODNE ZAJEDNICE U POSJETI BOSANSKOM PETROVCU
  • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
  • SARAJEVO: MINISTRICA TURKOVIĆ SE SASTALA SA ADVOKATICAMA EDINA VRANJA
  • USK: ZBOG TURISTIČKE POTRAŽNJE UTROSTRUČENA IZGRADNJA KUĆA S BAZENOM

JEDNA OD NAJVEĆIH ZAPLJENA U BIH: ODUZETE CIGARETE U VRIJEDNOSTI 1,3 MILIONA KM

- Prilikom realizacije aktivnosti pretresa, slobode je lišen jedan osumnjičeni, vozač motornog vozila, te su oduzeti dokazni materijali potrebni u postupku.

JEDNA OD NAJVEĆIH ZAPLJENA U BIH: ODUZETE CIGARETE U VRIJEDNOSTI 1,3 MILIONA KM

SARAJEVO, 22. Jula - Postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji s Upravom za neizravno oporezivanje (UINO) BiH, izvršili su pretres kamiona –cisterne, u čijoj unutrašnjosti je pronađena veća količina od oko 247 hiljada kutija cigareta, bez odgovarajućih akciznih markica BiH, koje su sa područja Crne Gore prokrijumčarene na područje Bosne i Hercegovine.

”Procijenjena vrijednost oduzetih cigareta na tržištu iznosi više od 1,3 miliona KM i jedna je od najvećih zapljena ilegalnih cigareta realiziranih na području Bosne i Hercegovine”, navedeno je u saopćenju Tužilaštva BiH.

U ovom predmetu vodi se istraga za kaznena djela: organiziranje skupine ljudi ili udruženja za rasturanje neocarinjene robe (članak 215.), neovlašteni promet akciznih proizvoda (članak 210a.) i krijumčarenje (članak 214.) Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Prilikom realizacije aktivnosti pretresa, slobode je lišen jedan osumnjičeni, vozač motornog vozila, te su oduzeti dokazni materijali potrebni u postupku.

U združenoj operaciji realiziranoj po nalog Tužiteljstva BiH, sudjelovali su i pružili podršku Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA, UINO BiH, Granična policija BiH, MUP RS, MUP Kantona Sarajevo, MUP HNK PU Prozor.

“Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, poduzima intenzivne aktivnosti u borbi protiv nezakonitosti koje se odnose na krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda, kao kaznenih djela kojima se nanosi velika šteta budžetu Bosne i Hercegovine”, navedeno je u saopćenju.

 

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING