INFO

 • VIJEĆE MINISTARA BIH KONAČNO POSTIGLO DOGOVOR O RASPODJELI 330 MILIONA EURA OD MMF-A
 • UNDP DANAS DOPREMIO ANESTEZIOLOŠKI APARAT U KANTONALNU BOLNICU
 • PLATFORMA POLITIKE MLADIH USK – MI OSTAJEMO I BORIMO SE
 • FOND ZA STAMBENO ZBRINJAVANJE – POSTOJE PRIORITETI
 • RUŽNIĆ: RADONČIĆEVA OSTAVKA OTEŽAT ĆE SITUACIJU NE SAMO U USK VEĆ U CIJELOJ BIH
 • PRVI SASTANAK KOORDINACIONOG TIJELA BIH U VEZI S PROBLEMOM TRGOVSKA GORA
 • ZNATNO SE SMANJUJE BROJ UPISANIH UČENIKA I STUDENATA, POSTAJEMO ZEMLJA STARACA
 • VRIJEME: UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME, S PLJUSKOVIMA TOKOM POSLIJEPODNEVA
 • SDA SPREMNA PREUZETI MJESTO MINISTRA SIGURNOSTI
 • PONOVNI RAST BROJA ZARAŽENIH U FBIH: POZITIVNO 10 UZORAKA
 • CENTRALNA BANKA BIH DOBILA ODLUKU DA PODIJELI 330 MILIONA EURA NOVCA MMF-A

JAVNA KUHINJA IMARET OD DANAS DOSTAVLJA SUHE OBROKE KORISNICIMA STARIJIM OD 65 GODINA

- Direktor RO Merhameta Alen Prošić, ističe da raspolažu dovoljnim količinama osnovnih prehrambenih artikala za pripremu obroka, ali im nedostaje konzerviranih prehrambenih proizvoda - suhih obroka.

JAVNA KUHINJA IMARET OD DANAS DOSTAVLJA SUHE OBROKE KORISNICIMA STARIJIM OD 65 GODINA


BIHAĆ/CAZIN, 24. marta - I u stanju prirodne nesreće, proglašene zbog pandemije koronavirusa, javne kuhinje Regionalnog odbora Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ u Bihaću i Cazinu, socijalno ugroženim građanima nastoje redovno osigurati topli obrok. Zbog naredbe Kriznog štaba o zabrani kretanja osobama starijim od šezdeset i pet godina, one ne mogu doći po svoj obrok pa će osoblje „Merhameta“ od danas tim osobama na kućne adrese početi dopremati suhe obroke, što zbog nedostataka goriva za prijevoz u proteklih nekoliko dana nije bilo moguće organizirati.

 Na ulaznim vratima u Merhametovu javnu kuhinju „Imaret“ upozorenje – zabrana zadržavanja zbog koronavirusa, što njeni korisnici poštuju. Po svoj topli obrok ulaze jedno po jedno. Dvanaest korisnika javne kuhinje u gradu Bihaću, starijih od 65 godina zbog zabrane kretanja koju je propisao Krizni štab, ne mogu doći po svoj obrok, kao ni mlađi korisnici koji su iz udaljenijih mjesnih zajednica do kojih je ukinut javni prijevoz. Kako kaže direktor RO Merhameta Alen Prošić, te korisnike su izvjesnim količinama namirnica snabdjeli prije pandemije.

 Javna kuhinja „Imaret“ priprema 260 obroka za isti broj korisnika u Bihaću i 70 obroka za korisnike u Cazinu. Prošić dodaje kako raspolažu dovoljnim količinama osnovnih prehrambenih artikala za pripremu obroka ali im nedostaje konzerviranih prehrambenih proizvoda-suhih obroka.

 Iako su zalihe namirnica skromne, javna kuhinja neće prestati s radom, poručuje Prošić podsjetivši i na teške ratne dane kada su brinuli o svom narodu. Apelirao je na građane, korisnike javne kuhinje da se pridržavaju mjera Kriznog štaba za prevenciju bolesti. Inače,o kvaliteti hrane koja se priprema u javnoj kuhinji, svakodnevno brine osoblje Zavoda za javno zdravstvo USK-a koje obavlja laboratorijsku analizu dostavljenih uzoraka. VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING