INFO

  • NA TWITTERU BRITANSKI AMBASADOR FIELD ODGOVORIO DODIKU: OD CIJEPANJA BIH NEMA NIŠTA
  • USRED KRIZE OKO SUPER LIGE: U ISTANBULU IZLOŽEN TROFEJ UEFA LIGE PRVAKA
  • VREMENSKA: SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI NAOBLAČENJE I KIŠA
  • TOP PRIČA U SAD-U: REAKCIJE NA PRESUDU ZA UBISTVO GEORGEA FLOYDA
  • SUĐENJE NOVALIĆU I DRUGIMA: KAKO JE NASTAO PLAN NA OSNOVU KOJEG SU NABAVLJENI RESPIRATORI
  • KORONA U USK: PET PREMINULIH I 39 NOVOZARAŽENIH
  • VISOKA DELEGACIJA BiH I ZVANIČNIKA IOM-a U POSJETI KAMPU LIPA

IZLOŽBA IZ ZBIRKE MUZEJA USK - JEDINSTVENI MOTIVI RIJEKE UNE

- Izložba likovnih djela 11 vrsnih umjetnika iz umjetničke zbirke Muzeja USK-a, koja je otvorena povodom Dana grada Bihaća, dostupna je široj javnosti i u narednim danima

IZLOŽBA IZ  ZBIRKE MUZEJA USK - JEDINSTVENI MOTIVI RIJEKE UNE


BIHAĆ, 5. marta - Slike su nastajale u različitim vremenskim distancama, a sve ih povezuju jedinstveni motivi neprevaziđene ljepotice svjetskog glasa, rijeke Une. 

Skromni ambijent izložbenog salona Muzeja USK-a djelima koja čine skoro pa savršenu cjelinu, dobio je jednu novu dimenziju u kojoj svi posjetioci mogu u potpunosti uživati i narednih dana.  Publici su, povodom rođendana Grada Bihaća predstavljena djela umjetnika koji su svoju inspiraciju pronašli u rijeci Uni, koja je i najveći simbol grada.

Mario Mikulić, Enver Krupić, Sulejman Halavać, Nikola Rajzer, Richid Hanbali, Veliša Leković, Boris Popovski, Irfan Hozo, Ahmet Karić, Dobrivoje Beljkašić i Barbara Kostelac su imena umjetnika koji potpisuju izložene eksponate.

Bogata i raznovrsna umjetnička zbirka Muzeja USK dostupna je periodično i u različitim prigodama ljubiteljima likovne umjetnosti kojih, uprkos vremenu u kojem živimo i koja prate razna ograničenja nametnuta epidemijom koronavirusa, ipak ima. S obzirom da je riječ o eksponatima od kojih su neki stariji i više od 50 godina, izložba povodom rođendana Grada na Uni pobudila je značajno interesovanje publike.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING