INFO

  • BH. PRIRODNI PRIRAŠTAJ: NATALITET U DEBELOM MINUSU, MORTALITET U UZLAZNOJ PUTANJI
  • BH. FENOMEN: POJEDINCI U BIH GODINAMA NELEGALNO IZNAJMLJUJU STANOVE MIGRANTIMA, NADLEŽNI NEMAJU RJEŠENJE
  • DR. ALEMKA MARKOTIĆ UPOZORAVA KADA MOŽEMO OČEKIVATI 4 VAL KORONAVIRUSA: NAJVIŠE OBOLIJEVAJU OSOBE IZMEĐU 50 I 60 GODINA
  • SAD: NEKOLIKO HILJADA LJUDI NA PROTESTIMA PODRŠKE PALESTINI
  • USK: TESTIRANA 193 UZORKA, 4 NOVOZARAŽENE OSOBE
  • BICIKLISTI SU UNI ZA ROĐENDAN VOZILI ZAHTJEVU RUTU DUGU OKO ŠEZDESET I ČETIRI KILOMETRA
  • NOVI ZAKON O RADU POOŠTRIO PROPISANE MJERE ALI I PREDVIĐENE KAZNE ZA POSLODAVCE
  • BH. KORONA BILANS: U BOSNI I HERCEGOVINI 106 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, PREMINULA 31 OSOBA
  • NETANYAHU SE ZAHVALIO BIH NAKON ČEGA JE REAGIRAO DŽAFEROVIĆ NEGIRAJUĆI BILO KAKVU PODRŠKU UBIJANJU NEDUŽNIH CIVILA U GAZI

IZETBEGOVIĆ KOMENTIRAO REZULTAT IZBORA U MOSTARU: ZADOVOLJAN SAM, NAŠA OČEKIVANJA SU JASNA

- Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović oglasio se danas prvi put o rezultatima izbora u Mostaru, ističući zadovoljstvo

IZETBEGOVIĆ KOMENTIRAO REZULTAT IZBORA U MOSTARU: ZADOVOLJAN SAM, NAŠA OČEKIVANJA SU JASNA

MOSTAR, 21. decembra - Koalicija za Mostar koju predvodi SDA bit će glavni pregovarač za novu vlast, a od konačnih rezultata zavisi s kim će Izetbegović krenuti u ključne pregovore.

"Čestitam svim građanima Mostara uspješno održane izbore. Posebno se zahvaljujem glasačima koji su podržali kandidate Koalicije za Mostar 2020. Rezultatima izbora sam zadovoljan, naročito ukupnim brojem glasova koje su osvojili kandidati Koalicije. Svima nama ostaje da sačekamo zvanične rezultate i završetak kompliciranog procesa izračuna broja vijećnika u Gradskom vijeću Mostara, nakon čega će početi razgovori o izboru gradonačelnika i formiranju većine", kazao je Izetbegović.

On naglašava da su očekivanja SDA od novog saziva Gradskog vijeća poznata i jasna: "Želimo jedinstven, prosperitetan i moderan i tradicionalan evropski Mostar", poručio je.

Čelnik HDZ-a Dragan Čović još sinoć je najavio da će razgovarati s Izetbegovićem o novoj vlasti u Mostaru, dok za Koaliciju za Mostar vjerovatno postoji i ona druga opcija s Bh. blokom, ali naravno od toga zavisi mnogo, a prije svega zainteresiranost opozicije da uđe u vlast sa SDA.

U konačnici, na formiranje vlasti i implementiranje izbornih rezultata u najvećem gradu na Neretvi mogli bismo čekati i mjesecima, što zbog kompliciranog sistema dobijanja rezultata, što zbog šire političke slike koja će nesumnjivo utjecati na procese u Mostaru.

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING