INFO

  • USK - SASTANAK PROSVJETARA I MINISTRA OBRAZOVANJA
  • DAN BABICA - AKUŠERKI
  • SVOJ RED ZA VAKCINACIJU JOŠ UVIJEK ČEKAJU POLICAJCI, PROSVJETNI I MEDIJSKI RADNICI
  • FEDERACIJA BIH IDE U NOVO ZADUŽIVANJE U VRIJEDNOSTI 50 MILIONA KM
  • KORONAVIRUS U BIH: 418 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE 23 OSOBE
  • NA KCUS-U OD UKUPNO 17, OSTALA SVEGA ČETIRI ANESTEZIOLOGA: KO JE TRAŽIO DA DEMANTUJU NAVODE IZ PISMA
  • U FBIH DANAS POČINJE ISPLATA APRILSKIH PENZIJA
  • POZITIVNE VIJESTI: SMANJUJE SE BROJ ZARAŽENIH U USK

IZ TURSKE STIGLO 10.000 DOZA VAKCINA ZA PRIPADNIKE SIGURNOSNIH AGENCIJA BIH

- Avion s vakcinama na aerodromu su dočekali ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić i ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin, a vakcine su namijenjene za vakcinisanje pripadnika sigurnosnih agencija BiH...

IZ TURSKE STIGLO 10.000 DOZA VAKCINA ZA PRIPADNIKE SIGURNOSNIH AGENCIJA BIH

SARAJEVO, 17. aprila - Na Međunarodni aerodrom Sarajevo u subotu je bolničkim avionom dopremljeno još 10.000 doza vakcina protiv COVID-19, koje je Bosni i Hercegovini donirala Republika Turska, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o drugoj pošiljci vakcina koju BiH dobija od Turske, nakon prve od 30.000 doza koja je dopremljena 28. marta. Kontingent od 10.000 doza vakcina kineskog proizvođača Sinovac namijenjen je za vakcinisanje pripadnika sigurnosnih agencija BiH.

Avion s vakcinama su na aerodromu dočekali ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić i ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin.

Cikotić je zahvalio državi Turskoj, turskom narodu, kao i Ministarstvu unutrašnjih poslova Turske na čelu s ministrom Suleymanom Soyluom.

Kazao je kako je tokom njegove prošlosedmične posjete Turskoj zatražio od ministra Soylua podršku i pomoć u osiguravanju vakcina za vakcinisanje pripadnika policijskih agencija i agencija za primjenu zakona koje djeluju na nivou države BiH, jer, kako je rekao, oni nisu u prioritetima entitetskih lista za vakcinisanje.

"Na taj način činimo višestruku korist. Naše profesionalce policajce činimo efikasnijim u smislu obavljanja složenih poslova kojim se bave, ali i jačamo saradnju između dvije sigurnosne strukture, BiH i Turske", rekao je Cikotić.

Još jednom je iskazao zahvalnost Turskoj što na ovaj način pokazuju svoju spremnost da podrže BiH onda kada joj je potrebno te poručio kako je ovo dobar znak saradnje i borbe protiv pandemije koja praktično pogađa čitav svijet.

Ambasador Girgin podsjetio je kako je Turska na početku pandemije pomogla BiH kroz slanje medicinske opreme i maski.

"Nakon posjete članova Predsjedništva BiH Ankari, a prema naredbi našeg predsjednika (Recep Tayyip Erdogan), poslali smo 30.000 doza vakcine. Prošle sedmice smo također poslali i određenu količinu lijekova. Ovoga puta obezbijeđene su vakcine za pripadnike sigurnosnih agencija na državnom nivou", rekao je Girgin te dodao:

"Ovo je zapravo pokazatelj da mi BiH ne podržavamo samo riječima već i kroz konkretne korake, kroz koje pokazujemo da smo prijatelji i braća. Uvijek ćemo pružati podršku BiH."

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su polovinom marta boravili u zvaničnoj posjeti Ankari, a tada je predsjednik Turske Recep Tayyip Erodgan poručio da će Turska donirati BiH 30.000 vakcina protiv COVID-19. BiH je prva država kojoj je Turska donirala vakcine.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING