INFO

  • OMLADINSKA BANKA BOSANSKA KRUPA: POTPISANO 14 UGOVORA UKUPNE VRIJEDNOSTI 23.924 KM
  • I FEDERACIJA SE ZADUŽUJE NA BERZI
  • KORONAVIRUS U BIH: 1.239 NOVOZARAŽENIH, PREMINULO JE 57 OSOBA
  • U BIH DANAS TOPLIJE, TEMPERATURE DO 19 STEPENI
  • KORONA U USK: PET PREMINULIH I 39 NOVOZARAŽENIH
  • VISOKA DELEGACIJA BiH I ZVANIČNIKA IOM-a U POSJETI KAMPU LIPA
  • BIHAĆ: U TOKU SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

IZ DNEVNIKA IZDVAJAMO: RAZGOVOR S KANTONALNIM PREMIJEROM MUSTAFOM RUŽNIĆEM

- U večerašnjoj centralnoj informativnoj emisiji Dnevnik pogledajte dio razgovora novinarke Aide Štilić s premijerom Mustafom Ružnićem, koji ćemo u cijelosti emitovati u Dnevniku plus.

IZ DNEVNIKA IZDVAJAMO: RAZGOVOR S KANTONALNIM PREMIJEROM MUSTAFOM RUŽNIĆEM

BIHAĆ, 23. februara -  Definitivno je, sa viših nivoa vlasti, ove godine u Budžet Unsko-sanski kanton će dobiti 123 miliona maraka, iako su prve projekcije govorile da je tranša trebala biti najprije 155, a onda oko 136 miliona.

Sveukupno, prema prvim predviđanjima, obzirom da je najvažniji finansijski dokument još uvijek u Ministarstvu finansija Kantona na izradi, trebao bi iznositi oko 225 miliona maraka, te je za oko 13 miliona manji je od prošlogodišnjeg. Godinama je Budžet opterećen enormnim dugovanjima po tužbama, ispred nas je u Federaciji BiH samo Zeničko-dobojski kanton.

Osim što je kantonalni premijer za našu medijsku kuću govorio o presudama koje će i ove godine biti znatan rashod, najmanje dva miliona maraka će biti izdvojeno za izgradnju potresom oštećenog bihaćkog Doma zdravlja, te sanaciji školskih objekata. Pored ovih, izdvajanja iz ovogodišnjeg Budžeta, kazao je premijer, biće i u ime, prvi put u istoriji Kantona, isplate dječijih dodataka.

Sve ovo možete pogledati u večerašnjem Dnevniku plus, koji će biti emitovan odmah nakon Dnevnika.

   VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING