INFO

  • BORUT PAHOR U RADNOJ POSJETI BIH: SLOVENIJA JE SAVEZNIK PROŠIRENJA EU NA ZAPADNI BALKAN
  • SARAJEVSKI SASTANAK: SPRIJEČITI RAST BROJA NOVOZARAŽENIH NA PROSTORU FEDERACIJE BIH
  • USK: PRVE DOZE VAKCINA PROIZVOĐAČA ASTRA ZENECA OČEKUJU SE U PONEDJELJAK
  • KANTONALNA UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE: OSMI MART POD NADZOROM, ZAŠTITA ZDRAVLJA U IMPERATIVU
  • SUD BIH ODREDIO PRITVOR DARKU ELEZU DO MJESEC DANA
  • USK: POSLUŠATI RIJEČ STRUKE O NACRTU ZAKONA O PRAVOBRANILAŠTVU
  • NK JEDINSTVO – NAKON KVALITETNIH PRIPREMA OTVARAJU ŠESNAESTO KOLO PRVE LIGE FEDERACIJE BIH
  • TRANSPARENCY INTERNATIONAL U BIH: USVAJANJE IZMJENA I DOPUNA U CILJU UNAPREĐENJA ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA
  • BIH: REGISTROVAN 621 NOVI SLUČAJ ZARAZE KORONAVIRUSOM, PREMINULO 28 OSOBA
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME UZ KIŠU, SUSNJEŽICU I SNIJEG

IPF U BIHAĆU: PROGRAMOM DRUŠTVENIH AKTIVNOSTI OBILJEŽAVA 25 GODINA RADA

- Islamski pedagoški fakultet u Bihaću nizom aktivnosti obilježava 25. godišnjicu postojanja. U okviru programa aktivnosti održan je okrugli sto na temu „Obrazovanje odraslih kao sredstvo društveno- ekonomskog prosperiteta“. Ovom događaju prisustvovali su i predstavnici edukativnih centara koji djeluju na području grada Bihaća, te građani i studenti, a u skladu sa epidemiološkim mjerama koje su na snazi...

IPF U BIHAĆU: PROGRAMOM DRUŠTVENIH AKTIVNOSTI OBILJEŽAVA 25 GODINA RADA


BIHAĆ, 11. decembra - Islamski pedagoški fakultet u Bihaću, jedan je od rijetkih koji kroz djelovanje zaposlenih ostvaruje posebnu povezanost sa lokalnom zajednicom. Učinjeno je to kroz brojne javne tribine na kojima je edukativnim sadržajem dat nemjerljiv doprinos obrazovanju odraslih, što je i bila tema održanog okruglog stola.

Prema riječima Hajrudina Hodžića, dekana IPF-a, fakultet se ne fokusira samo na nastavni proces koji je predviđen nastavnim planom i programom, već se nastoji aktivno sarađivati sa drugim institucijama kako bi se dao doprinos zajednici i pozitivnim društvenim kretanjima.

Osobama koje su iz raznih razloga tokom života propustile neki vid obrazovanja, osim na IPF-u, nova prilika pružena je i kroz rad edukativnih centara za odrasle koji djeluju na području Bihaća. Upravo iz tih razloga i motiva njihovi predstavnici sa velikim interesovanjem i uključenošću prate svaki ovakav događaj.

Okrugli stolovi koji se organiziraju na Islamskom pedagoškom fakultetu su uvijek vrlo posjećeni, s tim da se tokom ovog ipak morala voditi briga o higijensko epidemiološkim mjerama, tako da je broj posjetilaca ograničen. Naredna aktivnost povodom 25. godišnjice osnivanja IPF biće održana 23. decembra promocijom diplomanata i magistranata.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING