INFO

  • FUTSAL - BIH ŽELI DRUGIM TRIJUMFOM PROTIV SRBIJE OKONČATI KVALIFIKACIJE ZA EURO
  • VRIJEME SUTRA: NAKON SUNČANOG JUTRA, RAZVOJ NAOBLAKE U POSLIJEPODNEVNIM SATIMA
  • RAČUN KANTONALNE BOLNICE U BIHAĆU PRIVREMENO ODBLOKIRAN
  • IZ DNEVNIKA IZDVAJAMO: RAZGOVOR S DR. MUAMEROM KHUDEIROM, EPIDEMIOLOGOM U DOMU ZDRAVLJA CAZIN
  • ĆAMIL DURAKOVIĆ IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE U SREBRENICI, NA VLASTI KOALICIJA SDA I SNSD-A
  • USK : OD COVID-A 19 PREMINULO DEVET OSOBA
  • ZAVRŠENA VAKCINACIJA UPOSLENIKA KANTONALNE BOLNICE U BIHAĆU

IN MEMORIAM: DŽAFER ALIBEGOVIĆ (1950 - 2021)

- Zahvaljujući angažiranosti i radu Džafera Alibegovića Organizacija RVI Grada Bihaća pripadala je redu najbolje organiziranih boračkih organizacija, što je prepoznato od strane Gradske uprave Bihać, koja je ovoj Organizaciji 2014. godine dodijelila Plaketu općine Bihać.

IN MEMORIAM: DŽAFER ALIBEGOVIĆ (1950 - 2021)

BIHAĆ, 15.marta - Džafer (Ejub) Alibegović (1950 - 2021) rođen u Bihaću 02.12.1950. godine godine, osnovnu školu i zanat završio je u Bihaću, da bi kroz rad nastavio svoje školovanje u Školi učenika u privredi smjer Organizacija rada, gdje je do agresije na BiH bio na radnom mjestu poslovođe u fabrici Krajinametal u Bihaću.

Od djetinjstva mu je nogomet bio više od hobija pa je prošavši sve kategorije igrača u FK Omladinac Pokoj sportsku karijeru završio kao trener FK Grabež.
Od samog početka agresije na BiH, aktivno se uključuje u teritorijalnu odbranu kao komandirdir čete, a nakon formiranja brigada i 5.Korpusa Armije BiH, ulazi u sastav 502. Vbbr, gdje je obnašao dužnost komandira čete i komadanta bataljona.
Dana 26.11.1994. godine na izvršenju borbenog zadatka u rejonu Zavalja Alibegović je teško ranjen, te je, nakon dugotrajnog liječenja, kao 100% RVI dočekao kraj rata.
Za borbene zasluge više puta je pohvaljivan i nagrađivan, a posebno priznanje je dobio od General štaba Armije BiH za nesebičan doprinos u odbrani BiH.
Sportista u duši i kao invalidna osoba nastavio je s radom, te dugo godina vrlo uspješno vodio malonogometnu ekipu Saveza za sport i rekreaciju invalida Bihaća i USK-a, čiji su članovi ostvarivali zapažene rezultate na kantonalnom, federalnom i državnom nivou.
Njegovo uključivanje u rad Organizacije ratnih vojnih invalida Bihaća je od samog početka donijelo sistematičnost, ekonomičnost i nada sve ljudskost u radu sa ovom populacijom, te ga svi sjećamo kao čovjeka koji je pored pomoći, uvijek imao vremena i toplu riječ za svakoga od nas.
Kao dugogodišnji predsjednik Organizacije RVI grada Bihaća jedan je od najzaslužnijih što važimo za jednu od najbolje organiziranih boračkih organizacija a što je prepoznato od strane Gradske uprave Bihaća koja je Organizaciji nam je 2014. godine dodijelila Plaketu općine Bihać.
Kao član Predsjedništva kantonalnog saveza RVI USK, i na različitim funkcijama u Federalnom savezu RVI, neprestano je radio na poboljšanju statusa RVI, ali i svih pripadnika boračkih populacija.
Njegova društvena povezanost je doprinijela povezivanju sa Organizacijom RVI Donji Vakuf i HVIDR-a Plitvička Jezera ali i mnogim drugim društvenim subjektima u lokalnoj zajednici i šire.
Dženaza namaz rahmetli Džaferu biće održana danas (ponedjeljak, 15. marta) nakon Ikindija namaza (15:22 sati), na mezarlucima Veliko Založje u Bihaću.


VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING