INFO

  • U RS TESTIRANO 595 UZORKA, OSAM POZITIVNIH NA KORONAVIRUS
  • VRIJEME: UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME, S PLJUSKOVIMA TOKOM POSLIJEPODNEVA
  • SDA SPREMNA PREUZETI MJESTO MINISTRA SIGURNOSTI
  • PONOVNI RAST BROJA ZARAŽENIH U FBIH: POZITIVNO 10 UZORAKA
  • CENTRALNA BANKA BIH DOBILA ODLUKU DA PODIJELI 330 MILIONA EURA NOVCA MMF-A

IMPERATIV PRED ČELNIM LJUDIMA ZDRAVSTVA U USK: KVALITETNIJA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA ZA GRAĐANE

- Pred čelne ljude zdravstva, ministrica zdravstva Nermina Ćemalović, postavila je radne zadatke koji će voditi do razvoja i poboljšanja zdravstvene zaštite pacijenata jer je dosta priče o dugovima bolnice. ..

IMPERATIV PRED ČELNIM LJUDIMA ZDRAVSTVA U USK: KVALITETNIJA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA ZA GRAĐANE


USK, 5. oktobra - Na prvom mjestu, kako ističe ministrica Ćemalović, mora biti poboljšana a s tim i kvalitetnija zdravstvena zaštita.

Prvi korak u tom pravcu tretira onkologiju i odjel za plućne bolesti koji od naredne godine mora biti spreman da pacijentima omogući bronhoskopiju u USK a a onkologija da pruži kemo i cito terapiju oboljelima od karcinoma pluća.

Po broju novoboljelih od karcinoma USK peti je u Federaciji, pokazuju to podaci Populacijskog registra za rak u BiH. Više od 30 osoba svakog dana nađe se na odjelu onkologije u Kantonalnoj bolnici zbog različitih karcinoma.

Drugi, kojima se kemo i cito terapija ne može pružiti u Kantonalnoj bolnici, to čine u udaljenjim kliničkim centrima kao što su oni u Tuzli i Sarajevu, prelazeći, put duži od 600 km. Pacijenti su to koji su suočeni sa karcinomom mozga i pluća.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING