INFO

  • KORONAVIRUS U USK: 34 NOVOZARAŽENIH I DVA SMRTNA ISHODA
  • ODLUKA KOMISIJE: STADION VELEŽA SUSPENDOVAN NAKON PREKIDA UTAKMICE
  • STUDIJA: VAKCINA JOHNSON&JOHNSON EFIKASNA 94% POSLIJE DODATNE DOZE
  • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
  • AKTUELNO: PREDSTAVNICI MEĐUNARODNE ZAJEDNICE U POSJETI BOSANSKOM PETROVCU
  • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
  • SARAJEVO: MINISTRICA TURKOVIĆ SE SASTALA SA ADVOKATICAMA EDINA VRANJA
  • USK: ZBOG TURISTIČKE POTRAŽNJE UTROSTRUČENA IZGRADNJA KUĆA S BAZENOM

IDEJA KOJA JE PROMIJENILA (MOJ) SVIJET

- Munir je korisnik linije kredita za refinansiranje, što mu je omogućilo da izdatke objedini u jednu mjesečnu ratu, te dodatno uloži u svoje poslovanje.

IDEJA KOJA JE PROMIJENILA (MOJ) SVIJET

BANJA LUKA, 31.maja - Ovo je priča o životu. O neprestanoj borbi, intenzivnom i svakodnevnom radu. Ovo je priča koja inspiriše, koja tjera da pokrenete svaki nerv u tijelu dok ste uljuljkani u prividnu udobnost svakodnevice. Priča o snazi pojedinca i velikoj hrabrosti.

Njegovo ime je Munir Babić, tridesetosmogodišnjak čiji je život smješten u idilični prikrajak, nadomak Bihaća, tačnije u cazinskom naselju Čizmići. Njegov dan počinje u 5 časova, popije prvu jutarnju kafu i započinje svoje obaveze.

Munir se bavi naprednom poljoprivrednom proizvodnjom, prodajom domaćeg mlijeka i pružanjem usluga mehanizacije. Baliranje, frezanje, prevoz, prskanje, rad na polju, rad oko kuće, rad po kući... Ne postoji ništa na šta ovaj mladi čovjek nije spreman, a tome u prilog ide činjenica da godišnje utovi 13 grla junadi. Njegovi kupci su zadovoljni što dobijaju kvalitetne domaće proizvode, a on je još srećniji što je u mogućnosti da to sve ostvari.

„Život na selu jeste odricanje, ali odricanje od lijenosti. Ljudi često misle da može sve na gotovo, ali ne može. Ja sam se odlučio na ovakav život i ne žalim se. Pored svakodnevnog rada, potrebno je i ulaganje. Uvijek treba nešto da se unaprijedi, nadogradi“, ističe Munir.

Ovaj poljoprivrednik je, želeći da ostvari svoje poslovne ideje, potražio podršku u mikrokreditnom društvu Mikrofin, još 2006. godine. U više navrata je trebao dodatna ulaganja za unapređenje, a Mikrofin je svaki put podržao njegovu viziju, uz koju je Munir razvio svoju današnju proizvodnju.

„Valjda svaki čovjek treba da radi ono što voli i da se bori za to. Istina je, ne bih uspio da nisam pokucao na prava vrata, a uz dobre saradnike sve lako može da se ostvari. Kada sam shvatio da je za napredak potrebno više ulaganja, potražio sam pomoć od Mikrofina. Uvijek lako shvate šta je ono što mi je potrebno u tom trenutku i sva sredstva se vrlo brzo odobre, što je jako važno kada je ovaj posao u pitanju“, navodi Munir.

Ovaj poljoprivrednik je dokaz da je za ostvarenje ciljeva, koliko god da nekad djeluje teško, potrebno malo hrabrosti i podrška pravih saradnika. Munir je korisnik linije kredita za refinansiranje, što mu je omogućilo da izdatke objedini u jednu mjesečnu ratu, te dodatno uloži u svoje poslovanje. Mikrofin je mikrokreditno društvo koje je tu i za sve ostale kojima je potrebna podrška u unapređenju poslovanja. Sve informacije potražite na linku.

 

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING