INFO

  • USK KORONA BILANS: TESTIRANO 59 UZORAKA, NOVOZARAŽENA JEDNA OSOBA
  • BIH: STIGLO 10.530 DOZA VAKCINA BIONTECH/PFIZER
  • PO ODLUCI EU: BIH OPET NIJE NA EVROPSKOJ LISTI DRŽAVA KOJE SU SIGURNE ZA PUTOVANJE
  • IZRAEL IZVEO ZRAČNI NAPAD NA GAZU, PRVI OD PREKIDA VATRE 21. MAJA
  • PRIJAVE DO KRAJA JUNA: BBI BANKA OBEZBIJEDILA MILION MARAKA ZA STIPENDIRANJE UČENIKA I STUDENATA U BIH
  • VIJEĆE MINISTARA BIH: UTVRĐEN PRIJEDLOG ZAKONA O CARINSKIM PREKRŠAJIMA
  • KRIJUMČARENJE MIGRANATA U BIH: PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DVOJICE AFGANISTANACA
  • POTPISIVANJEM UGOVORA O STIPENDIRANJU I FINANSIJSKA PODRŠKA OD STRANE BTF I MINISTARSTVA OBRAZOVANJA USK
  • GDJE GRAĐANI BIH MOGU PUTOVATI I KAKO?
  • DAN BRANILACA GRADA BIHAĆA

HRVATSKI RUKOMETAŠI PRED DUEL SA SRBIJOM: NEMA KALKULISANJA, IDEMO NA POBJEDU

- Preostaje još jedan utakmica, a to je Srbija. Neovisno o svemu i rezultatima koji su postignuti cijenim i poštujem reprezentaciju Srbije, rekao Červar...

HRVATSKI RUKOMETAŠI PRED DUEL SA SRBIJOM: NEMA KALKULISANJA, IDEMO NA POBJEDU

GRAZ, 12. januara – Rukometna reprezentacija Hrvatske u miru dočekuje duel posljednjeg kola grupe “A“ na Evropskom prvenstvu. U prva dva duela u Grazu “kauboji“ su nadigrali Crnu Goru sa 27:21, a potom i Bjelorusiju nešto ubjedljivije s 31:23, te na taj način osigurala plasman u drugi krug, ali i dva boda, koja će prenijeti.

U trećem kolu u ponedjeljak Hrvatska će u utakmici bez takmičarskog značaja sastati sa starim znancem Srbijom, koja je nakon poraza (21:22) od Crne Gore izgubila i teoretske šanse da se domogne drugog kruga.  

"Ispunili smo prvi cilj, a to znači da smo se plasirali kao prvi u grupi i odlazimo u Beč s dva boda. To je maksimum. Preostaje još jedan utakmica, a to je Srbija. Neovisno o svemu i rezultatima koji su postignuti cijenim i poštujem reprezentaciju Srbije. Koja ima ne jednog, nego više dobrih pojedinaca. To je jedna reprezentacija koju, kažem, poštujem. Imamo zadnju utakmicu s njima i neovisno o svemu nije nam svejedno kako ćemo završiti igranje u Grazu", rekao je Červar i dodao:

"S druge strane, moramo da vidimo kako da igrače koji su bili najviše angažirani u prvim utakmica, pa da ih sačuvamo. Moramo na neki način iz Graza da idemo nepobjedivi, ali i da očuvamo igrače, posebno ove koji su se istrošili puno u ovim utakmicama i da idemo zdravi u Beč. Tamo nas čeka puno iskušenja, četiri utakmice. Dug je put ne smijemo se zanositi da će biti lako. Igramo protiv reprezentacija s visokim ambicijama i neće biti lako."

Červar je istakao da će kroz utakmicu protiv Srbije pokušati nastaviti da diže formu tima jer, po njemu, samo tim može pobijediti. Osim duela sa Srbima hrvatski stručni štab planira napraviti i mikrociklus priprema za ono što ih čeka u drugom krugu, ali i početi analizirati protivnike.

"Djelujemo kao tim, neovisno što imamo mozaik iskusnih igrača koji su prošli jake utakmice i mladih koji su tek ušli u rotaciju", istakao je Červar te naglasio da je zadovoljan i s onim što su u prve dvije utakmice pokazali igrači iz drugog plana.

Červara malo brine povreda Josipa Šarca, ali kaže da će njegov eventualni izostanak pokušati nadoknaditi tako što će više šanse za igru u napadu dobiti Marko Mamić. Na kraj je kazao da bi volio da ova generacija pokaže da ima kvalitet, osobnost i posebnost te da samo timovi ispunjavaju snove.

Utakmica trećeg kola grupe "A" između Srbije i Hrvatske igraće se u ponedjeljak uvečer u dvorani Stadthalle u Grazu, s početkom u 20.30 sati.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING