INFO

  • DANAS SE OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN HRANE
  • ESCOBAR: NOVA ADMINISTRACIJA BIĆE VRLO AKTIVNA U REGIONU, IMAMO ODGOVOR NA UTICAJ RUSIJE
  • BUŽIM: POTPISANI UGOVORI ZA ASFALTIRANJE 10 PUTNIH PRAVACA
  • ZATVARA LI PUTIN EVROPI CILJANO PLINSKI VENTIL?
  • PRIJE 14 GODINA NAPUSTIO NAS JE FENOMENALNI TOŠE PROESKI
  • USK KORONA STANJE: TESTIRANO 137 UZORAKA, 18 NOVOZARAŽENIH, JEDAN SMRTNI ISHOD

HRVATSKI MINISTAR: EU ZVANIČNICI SU HTJELI ILEGALNO PRIJEĆI GRANICU, OVO JE PROVOKACIJA

- Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović oglasio se nakon što su italijanski mediji objavili su europarlamentarci jučer spriječeni da provjere tretman migranata na granici BiH i Hrvatske. Tvrdi da je riječ o provokaciji

HRVATSKI MINISTAR: EU ZVANIČNICI SU HTJELI ILEGALNO PRIJEĆI GRANICU, OVO JE PROVOKACIJA

HRVATSKA, 31. januara - "Ovo je još jedna u nizu provokacija vezanih za postupanje hrvatske policije u ispunjavanju zadaća, a to je zaštita državne granice", kazao je Božinović.

Dodao je kako policija postupa u skladu sa zakonima, ali da "nekima to očito nije dovoljno te pokušavaju dokazati da policija radi upravo suprotno". Kazao je da su europarlamentarci htjeli prijeći granicu tamo gdje to nije dozvoljeno i da se nije radilo o službenoj delegaciji, nego da su bili u privatnom aranžmanu.
"Ukoliko neko ispunjava uslove za međunarodnu zaštitu taj će doći na granični prijelaz. Mi ćemo to EU institucijama objasniti", rekao je Božinović, preosi 24 sata.hr.

Kazao je i da su pojedini hrvatski političari osudili postupanje policije i stali u odbranu parlamentaraca koji su htjeli zaobići zakon. Pomoćnik direktora policije Zoran Ničeno je da su parlamentarci spriječeni u kršenju zakona.

"Policija je zaustavila tu grupu na 200 metara od granice i rekli su im da ne mogu nezakonito prijeći granicu. Sedam policajaca ih je zaustavilo i prepriječilo im put. Oni su u svom razgovoru s našim policajcima pokušali argumentirati svoj prolazak. U tom trenutku su i migranti željeli prijeći granicu. Ponudili smo im da gledaju granicu na nekom drugom mjestu i oni su to odbili. Potom su otišli dalje", kazao je Ničeno.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING