INFO

  • GLOBALNI KORONA BILANS: BROJ ZARAŽENIH U SVIJETU OD COVIDA-19 PREŠAO GRANICU OD 40 MILIONA
  • IZVJEŠTAJ FUP-A PROTIV MEKTIĆA I JOŠ TRI OSOBE: NA OPREMI OŠTETILI BUDŽET ZA 1,68 MILIONA
  • MIGRANTI UKRALI VOZILO U MOSTARU PA BJEŽALI OD POLICIJE
  • KORONA BILANS OD NEDJELJE DO PONEDJELJKA: U BOSNI I HERCEGOVINI 541 OSOBA NOVOZARAŽENA KORONAVIRUSOM, 13 PREMINULIH
  • NA KOVAČIMA OBILJEŽENA 17. GODIŠNJICA SMRTI ALIJE IZETBEGOVIĆA
  • SARAJEVO: OTVORENA KONFERENCIJA O GENOCIDU U SREBRENICI - 72 NAUČNIKA U BORBI PROTIV ZABORAVA
  • NAJNOVIJI PODACI: U HRVATSKOJ 393 NOVA SLUČAJA KORONAVIRUSA, PREMINULO 11 OSOBA
  • 799 TESTIRANIH: U BH. ENTITETU RS 255 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, PREMINULA DVA MUŠKARCA
  • BIHAĆ: POČINJE REALIZACIJA UNDP INICIJATIVE ZA ZELENIJU I ODRŽIVU BUDUĆNOST

HRVATSKA: PREDSJEDNIK TIKA-E SERDAR ÇAM POSJETIO GRADILIŠTE ISLAMSKOG KULTURNOG CENTRA U SISKU

- Prilikom posjete, Çam i Hasanović su poručili kako očekuju da će se s radovima od sada nastaviti bržim tempom, kako bi službeno otvorenje objekta moglo biti održano u martu ili u aprilu 2020. godine

HRVATSKA: PREDSJEDNIK TIKA-E SERDAR ÇAM POSJETIO GRADILIŠTE ISLAMSKOG KULTURNOG CENTRA U SISKU


SISAK, 01. februara  -  Predsjednik Turske agencije za koordinaciju i suradnju (TIKA) Serdar Çam sastao se danas u Zagrebu s predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, muftijom Azizom Hasanovićem, nakon čega su zajedno posjetili Islamski kulturni centar u Sisku čiju izgradnju financira TIKA.  

Predsjednik TIKA-e Serdar Çam, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Aziz ef. Hasanović u pratnji voditelja podružnice TIKA-e za Hrvatsku Hasima Koça i glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sisak Alema ef. Crnkića posjetili su gradilište Islamskog kulturnog centra u Sisku.

Prilikom posjete, Çam i Hasanović su poručili kako očekuju da će se s radovima od sada nastaviti bržim tempom, kako bi službeno otvorenje objekta moglo biti održano u martu ili u aprilu 2020. godine.

Riječ je o objektu velike društvene važnosti koji ima potporu svih nadležnih institucija Republike Hrvatske, a radove izvodi domaća, hrvatska tvrtka "Međimurje gradnja", tako da će sav novac uložen od strane TIKA-e ostati u Republici Hrvatskoj.

Prilikom službenog posjeta delegacije na čelu s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović održanog 16. siječnja ove godine Republici Turskoj, potpisan je Memorandum o razumijevanju između predsjedništva Turske agencije za koordinaciju i suradnju (TIKA) i I Islamske zajednice u Hrvatskoj. Memorandum su potpisali predsjednik TIKA-e Serdar Çam i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Aziz Hasanović.

Ovim memorandumom TIKA se obavezala do završetka izgradnje Islamskog kulturnog centra u Sisku, planirane za 2020. godinu, preuzeti sve financijske obaveze u iznosu od 6,5 milijuna eura. Izgradnja Islamskog centra u Sisku započeta je 2016. godine.

Islamski kulturni centar se sastoji od 2.349,70 m² neto, a sadržavat će džamiju, mektebske učionice, omladinski klub, dvoranu za predavanje, vjenčanja i druge prigode, restoran, knjižnicu sa čitanicom, stambeni prostor za vjerske službenike te tehnički i skladišni prostor.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING