INFO

  • DANAS SASTANAK DODIKA, ČOVIĆA I IZETBEGOVIĆA: HOĆE LI SE PARTNERI DOGOVORITI OKO DIREKTORSKIH FOTELJA
  • POJAČANE MJERE BEZBJEDNOSTI UOČI SKUPA U POTOČARIMA 11. JULA
  • BIŠĆANI PERFORMANSOM 8372 ODALI POČAST ŽRTVAMA SREBRENIČKOG GENOCIDA
  • BIHAĆ : CENTAR ZA SOCIJALNI RAD - OD SAME IDEJE DO REALIZACIJE TREBALE SU TRI GODINE
  • USK/KORONAVIRUS – SITUACIJA STABILNA

HRVATSKA: POTPISE ZA KANDIDATURU PREDALI KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ I MIROSLAV ŠKORO

- Kolinda Grabar-Kitarović u pratnji premijera Plenkovića i visokih HDZ-ovih dužnosnika predala 231.000 potpisa, a ranije je Miroslav Škoro predao preko 80.000 potpisa u Državno izborno povjerenstvo...

HRVATSKA: POTPISE ZA KANDIDATURU PREDALI KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ I MIROSLAV ŠKORO

ZAGREB, 3. decembra - Potencijalna kandidatkinja na izborima za predsjednicu Republike Hrvatske i aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović predala je potpise podrške građana Državnom izbornom povjerenstvo (DIP) u Hrvatskom saboru, a prije nje potpise je predao Miroslav Škoro.

Uz Kolindu Grabar-Kitarović, simbolične kutije s potpisima u DIP donio je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, a u pratnji HDZ-ove kandidatkinje bili su Vladini dužnosnici, saborski zastupnici i visoki stranački dužnosnici.

Kolinda Grabar-Kitarović izvijestila je kako je predala preko 231.000 potpisa te se zahvalila svima koji su dali potpise, bilo da je riječ o članovima HDZ-a, simpatizerima ili građanima, a posebno volonterima koji su skupljali potpise.

Jutros je gotovo 80.000 potpisa građana u DIP predao i Miroslav Škoro.

"Živimo u zemlji u kojoj vlada strah. Pozivam sve da 22. prosinca izađu na izbore i da već u prvom krugu razbijemo taj strah i napravimo promjenu. Hrvatska treba tu promjenu i nemamo vremena za drugi krug i nekakve eksperimente. A nakon toga pozivam Vladu, s obzirom na to da da će gospođa Grabar-Kitarović izgubiti ove izbore, da podnese ostavku, da se raspusti Sabor i okrenemo novu stranicu u hrvatskoj demokraciji", kazao je Škoro nakon predaje potpisa.

Prvi je, nakon svega dva dana prikupljanja, potpise predao Zoran Milanović, a potpisne liste predali su i Mislav Kolakušić, Anto Đapić, Dejan Kovač i Nedjeljko Babić.

Očekuje se kako će do kraja dana potpise predati Ivan Pernar, Dario Juričan, koji se preimenovao u Milana Bandića, i Katarina Peović.

Od predsjedničke utrke su odustali starleta Ava Karabatić i bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Za kandidaturu za predsjedničke izbore potrebno je prikupiti najmanje 10.000 valjanih potpisa građana, čiju će ispravnost provjeriti DIP, a nakon toga će krenuti službena predizborna kampanja koja će potrajati do dana predizborne šutnje uoči izbora, čiji se prvi krug održava 22. prosinca.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING