INFO

  • DANAS U BiH SUNČANO VRIJEME, S DNEVNOM TEMPERATUROM DO 23 STEPENA
  • ODRŽAN GLAVNI PRETRES U SLUČAJU RESPIRATORI
  • NOVI POTRES U HRVATSKOJ, OSJETIO SE I U BIH
  • KORONAVIRUS U USK: 17 NOVIH SLUČAJEVA, JEDAN SMRTNI ISHOD
  • OD 1. JULA 2021. UKIDA SE ROMING NA ZAPADNOM BALKANU

HRVATSKA OD 1. MARTA DODATNO POPUŠTA MJERE, OTVARAJU SE TERASE KAFIĆA

- Novi, blaži set mjera tek je stupio na snagu u Hrvatskoj, ali vlasti već razgovaraju o sljedećim koracima, koji će ovisiti o epidemiološkoj situaciji

HRVATSKA OD 1. MARTA DODATNO POPUŠTA MJERE, OTVARAJU SE TERASE KAFIĆA

HRVATSKA, 17. februara - Ako se trenutni trend epidemije nastavi, a on je već duže vrijeme u silaznoj putanji, ugostiteljskim objektima dozvolit će se rad na terasama, doznaje Jutarnji list. Tako bi od 1. marta cijela Hrvatska imala otvorene terase, a uz njih bi se otvorili i sajmovi na otvorenom.

Dakle, uz ovakav trend, to bi bilo gotovo sigurno, no ono na čemu se lome koplja i čemu se epidemiolozi žestoko protive su zatvoreni prostori, bilo da je riječ o ugostiteljskim objektima ili o otvaranju sportskih dvorana i sportu u zatvorenim prostorima.

Polaganim i balansiranim popuštanjem mjera pokušavaju postići ono što od početka zagovaraju, a to je dolazak proljeća, ljude na otvorenome i, što je najvažnije, što veća procijepljenost.

Također, polaganim popuštanjem za sada uspijevaju i balansirati s ugostiteljima, koji uz ekonomske mjere i vjerojatno otvaranje terasa prvog dana marta gotovo sigurno neće održati najavljene proteste.

Hrvatska je sredinom novembra uvela strogi lockdown, zatvorili su između ostalog sve kafiće i restorane što je izazvalo brojne kritike kao i proteste.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING