INFO

  • BIHAĆ U SLOVU O JEDNOM TURBULENTNOM VREMENU: UPRILIČENA PROMOCIJA NOVOG DJELA AUTORA DR. FRANJE JURIĆA
  • USK: INSPEKCIJSKE KONTROLE I PORED NAJAVE NADZORA NALAZE BROJNE NEPRAVILNOSTI U POSLOVANJU
  • SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE BIHAĆ: RADNO MJESTO U PERSPEKTIVI - PREKVALIFIKACIJOM DO POSLA
  • DALEKO OD OKA, DALEKO OD SRCA: VANJSKA POLITIKA BIH NE VIDI DOBRO PREKO GRANICE
  • UDRUŽENJE LOGORAŠA SANSKI MOST: OBILJEŽENA GODIŠNJICA STRADANJA BOŠNJAKA
  • NOVI SKOK I LOŠE VIJESTI: NOVI SKOK ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM U FBIH
  • BIHAĆ: SVEČANO OTVOREN 22. FESTIVAL SCENSKIH UMJETNOSTI - BIHAĆKO LJETO
  • GRADSKO VIJEĆE BIHAĆ: SMIJENJEN DAVOR ŽUPA, A ZA PREDSJEDAVAJUĆEG IZABRAN IRMAN ALIJAGIĆ
  • BIHAĆ: STUDIO AFIRMACIJE PODUZETNIŠTVA, KREATIVNOSTI I INOVACIJA MLADIH LJUDI
  • KLJUČ BEZ PRAVDE ZA ŽRTVE: MASOVNE GROBNICE I BIJELI NIŠANI NIJEMI SVJEDOCI NEPROLAZNE BOLI I TUGE

HRVATSKA DONIRA SUSJEDIMA 160.000 EURA VRIJEDNU OPREMU ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE

- Vrijednost donirane opreme iznosi oko 1,2 milijuna kuna (160.000 eura) iz sredstava koja su osigurana u državnom proračunu Republike Hrvatske...

HRVATSKA DONIRA SUSJEDIMA 160.000 EURA VRIJEDNU OPREMU ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE

ZAGREB, 2. maja  - Hrvatska Vlada preko Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP) donirala je Bosni i Hercegovini, Albaniji i Crnoj Gori medicinsku i drugu opremu u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna (160.000 eura) za borbu protiv pandemije Covida-19.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman na konferenciji za medije održanoj ispred zgrade ministarstva izjavio je kako je na zamolbu država Zapadnog Balkana, Bosne i Hercegovine, Albanije i Crne Gore, Hrvatska vlada odlučila pomoći humanitarnom akcijom državama koje su se u borbi protiv epidemije, odnosno pandemije Covid-19, nakon što je prošlog tjedna donijela odluku o upućivanju pomoći tim zemljama.

Budući da je MVEP zadužen za provedbu zakona o humanitarnoj pomoći i razvojnoj suradnji, u dogovoru s Ravnateljstvom Civilne zaštite dogovorena je količina i vrsta artikala koji su već ili će tek biti upućeni navedenim zemljama, kazao je hrvatski ministar Grlić Radman.

„Na taj način pokazujemo solidarnost prema tim zemljama, budući da smo i mi bili prije mjesec i pol dana u situaciji nestašice, jer nitko nije očekivao takvu pošast kao što je pandemija”, kazao je ministar.

Kazao je kako je Hrvatska u međuvremenu ipak osigurala određene zalihe, nakon čega je bila u mogućnosti pomoći i odgovoriti susjedima u nevolji.

„Radi se o susjednim zemljama kojima želimo politički europsku budućnost, a svakako slanjem ove pomoći koja je simbolične naravi, ublažavamo socijalne i gospodarske implikacije jer nama je stabilnost susjeda najvažnija, posebno s obzirom na hrvatsko predsjedanje Europskom unijom do kraja mjeseca lipnja”, rekao je Grlić Radman.

Europska unija kao globalni igrač ima odgovornost ne samo prema svojim članicama, nego i prema svom susjedstvu i prema trećim zemljama partnerima, kao što su afričke zemlje, kazao je hrvatski ministar Radman.

Naglasio je kako su ministri susjednih zemalja već izrazili svoju zahvalnost na donaciji od strane Hrvatske, ocijenivši ovaj čin jačanjem prijateljstva i suradnje među susjedima.

Hrvatska je susjednim zemljama donirala različitu medicinsku opremu, zaštitne maske, ali i nemedicinsku opremu kao što su šatori, pokrivači, ležajevi, vreće za spavanje itd.

Vrijednost donirane opreme iznosi oko 1,2 milijuna kuna (160.000 eura) iz sredstava koja su osigurana u državnom proračunu Republike Hrvatske.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING